Afiseaza creatiile participante la concurs
Ghid pentru elaborarea e-portofoliului elevului si a paginii personale de creatie QVIS

Prin completarea portofoliului digital al elevului, profesorii beneficiază de ADEVERINȚE utile pentru portofoliul profesional personal, prin care se certifică participarea acestora la elaborarea platformei naționale de e-educație Qvis - e-portofoliul elevului ! Vezi informațiile de la butonul DESCARCĂ ADEVERINȚA de la Pagina profesorului.

 

Portofoliul educaţional este elementul central al evaluării învăţării. Utilizarea lui debutează începând cu clasa pregătitoare şi reprezintă cartea de identitate educaţională a elevului.

Portofoliul elevului este un instrument modern de învăţare si evaluare. Portofoliul reprezintă în acelaşi timp un produs, dar şi un proces al învăţării.

 

 Elaborarea e-portofoliului elevului prin intermediul platformei QVIS permite:

– managementul online comun al progresului învăţării la nivel de clasă, disciplină, lecţie - individual şi în echipă;

– postarea surselor de informare, a proiectelor, temelor, lucrărilor, fişelor individuale etc;

– evaluarea şi autoevaluarea cunoştinţelor;

– pregătiri pentru testări naţionale, examene, concursuri, olimpiade;

– organizarea de concursuri şcolare, ateliere, cercuri;

– dezvoltarea de proiecte creative şi competiţii între elevi;

– postarea rezultatelor învăţării;

– comunicare şi socializare.  

 

În ce limbă vor fi postate creațiile personale?

Creațiile personale pot fi postate în limba maternă a elevilor.

Datele de identificare obligatorii ale elevului din PAGINA PERSONALĂ DE CREAȚIE QVIS (e-portofoliul de creație) și din e-portofoliul disciplinei se completează numai în limba română.

 

Ce trebuie să ştie şi să facă profesorul?

Site-ul www.Qvis.ro este cel mai complex site dedicat creativităţii şi progresului învăţării elevilor permițând realizarea e-portofoliului elevului în timp real și fără alocare de timp suplimentar.

Pe acest site sunt postate creaţiile reprezentative corespunzând tuturor ariilor curriculare şcolare.

Prin intermediul acestui site elevul îşi poate completa online propriul portofoliu de învăţare pentru fiecare disciplină din toate ariile curriculare.

Acest site permite profesorului utilizarea eficientă a metodei de evaluare a portofoliului, precum și monitorizarea rapidă și în timp real a progreselor învățării fiecărui elev prin urmărirea paginilor de e-portofoliu ale elevilor, în conformitate cu programele şcolare în vigoare şi cu standardele de referință.

 

E nevoie de internet şi browser de internet la care ne conectam utilizand calculatorul, laptopul, tableta sau telefonul mobil. Dacă se doreşte printarea rezultatelor, va fi necesară o imprimantă.

Este necesară înregistrarea  prin deschiderea  unui  cont, utilizand o adresa de e-mail şi o parolă. După autentificare, se poate începe imediat utilizarea platformei electronice.

 

Ce trebuie sa facă profesorul pentru a da posibilitate elevului să posteze creații pe pagina sa personală de creație QVIS și să își poată completa e-portofoliul disciplinei?

Pasul 1 – Profesorul își creează cont pe site-ul www.Qvis.ro ;

Pasul 2 - se loghează pe site-ul www.Qvis.ro;  

Pasul 3 – apasă pe butonul ADAUGĂ ELEV din cadrul paginii sale QVIS;

Pasul 4 – introduce adresa de e-mail a elevului cu care acesta și-a creat contul său pentru deschiderea paginii personale QVIS;

IMPORTANT: elevul va fi adăugat în mod automat de către sistem în lista profesorului numai dupa ce acesta face click pe butonul ACCEPTĂ din cadrul paginii sale personale de creație QVIS, secțiunea cereri profesori.

După aceasta operațiune elevul își poate posta creațiile în pagina lui personală de creație și își poate completa e-portofoliul disciplinei dorite.

 

Cum monitorizează profesorul activitatea creativă a elevilor?

Profesorul se loghează pe site-ul www.Qvis.ro  ori de cate ori crede de cuvință pentru a urmări e-portofoliul de creație și e-portofoliul disciplinei fiecărui elev din lista sa.

De asemenea profesorul poate să aprecieze creațiile postate ale tuturor elevilor din lista lui, dar și  din țară, utilizând butonul APRECIEZ și poate să trimită mesaje acestora,utilizând butonul TRIMITE MESAJ din pagina de vizualizare a creațiilor elevilor.

 

Ce responsabilitate are profesorul față de conținutul textelor și creațiilor postate de elevi?

Profesorul monitorizează conținutul licențios, imoral, rasist, antisemit, defăimător, extremist, de propagandă politică, etc. al textelor și creațiilor postate de către elevii din lista lui, obligându-i pe cei în cauză să le modifice/șteargă imediat. 

 

Ce trebuie să ştie şi să facă elevul care şi-a deschis pagina personală de creație QVIS și paginile de e-portofoliul disciplinei?

Site-ul www.Qvis.ro este cel mai complex site dedicat creativităţii şi progresului învăţării elevilor permițând realizarea e-potofoliului elevului în timp real și fără alocare de timp suplimentar.

Pe acest site sunt postate creaţiile reprezentative corespunzând tuturor ariilor curriculare şcolare.

Prin intermediul acestui site elevul îşi poate completa online propriul portofoliu de învăţare pentru fiecare disciplină.

 

E nevoie de internet şi browser de internet la care ne conectam utilizand calculatorul, laptopul, tableta sau telefonul mobil. Dacă se doreşte printarea rezultatelor, va fi necesară o imprimantă.

Este necesară înregistrarea prin deschiderea unui cont, alegând un nume de utilizator şi o parolă. După autentificare, se poate începe imediat utilizarea platformei electronice.

 

Ce trebuie să facă elevul  pentru a putea  să posteze creații pe pagina sa personală de creație QVIS și să își poată completa e-portofoliul disciplinei?

Pasul 1 – elevul își creează cont pe site-ul www.Qvis.ro;

Pasul 2 – elevul comunică profesorului său adresa de mail cu care acesta și-a creat contul;

Pasul 3 – profesorul îl adaugă pe elev în lista lui de elevi.

IMPORTANT: elevul va fi adăugat în mod automat de catre sistem în lista profesorului numai după ce acesta face click pe butonul ACCEPTĂ din cadrul paginii sale personale QVIS, secțiunea cereri profesori.

Dupa această operațiune elevul își poate posta creațiile în pagina lui personală și își poate completa e-portofoliul disciplinei dorite.

 

Cum poate cunoaște și aprecia elevul creațiile altor elevi?

Creaţiile postate de toţi elevii vor putea fi cunoscute derulând prima pagină a site-ului www.Qvis.ro , în funcţie de numărul de vizualizări, de numărul de aprecieri ale comunităţii, de nivelul de şcolarizare, de categoriile și sub-categoriile  în care se încadrează creațiile  postate.

 

Drepturi de reproducere și difuzare

Elevii care au postat creații personale pe site-ul www.Qvis.ro și tutorii acestora acordă organizatorului dreptul gratuit de reproducere online și difuzare a acestora (conform termeni şi condiţii de utilizare ale site-ului.) 

 

Condiții

Prin postarea creațiilor personale pe site-ul www.Qvis.ro elevii și tutorii acestora își asumă întreaga răspundere că toate creațiile postate sunt originale. Orice abuz semnalat și dovedit ca adevărat duce la eliminarea de pe site a creațiilor în cauză și, în cazuri excepționale, a contului elevului.Vezi termenii și condițiile de utilizare ale site-ului.