Afiseaza creatiile participante la concurs
5 aprecieri
718 vizualizari
Cosor katy-stefania
Omiduta
Clasa: a 3-a
Data postarii: 25.03.2014
 

In scorbura unui copac traia o familie de omizi. Cand mugurii incepura sa pocneasca sub razele duioase ale soarelui de primavara se nascu ea, omiduta. Statea speriata sub frunzisoara care o proteja. Cate zgomote se auzeau in jur... curiozitatea era de nestapanit. Ii veni un gand: isi va face curaj sa iasa de sub frunza sa vada lumea. Ea iesi.  Se facuse mai mititica din cauza lucrurilor de afara uriase- pentru ea. Ce frumos era cerul, ce minunat! Ea il privi si il cuprinse pe tot intr-o privire. Aici, afara, era mai frumos decat sub frunzisoara ei.

       Dintr-o data, dintr-un copac cazu o floare roz. Omiduta se sperie fiindca nu vazuse niciodata o floare. Vroia sa o inapoieze pomului , dar nu stia cum, pentru ca era prea sus. Vazu o creanga rupta care parca era o scara spre coroana pomului. Se duse la ea si se gandi: o sa urce pana-n varf, o sa puna floarea la loc si o sa coboare.

      Primele dati cand incerca sa se suie nu reusi, dar isi facu cruce fara motiv si iar  la drum spre coroana pomului. Incerca inca o data sa urce si ……… reusi! A mers,  a mers.... mult a mers omiduta.. Intr-un final obosi. Cand se uita in jos I se facu rau, dar cand se uita in sus se cutremura.

       Era tare slabita, dar, de fapt nu mersese mult. Omiduta vazu pe creanga o frunza mica ca o prispa pentru ea. Se odihni acolo putin. Cand se uita in sus ofta.

       -Uf! Cat mai am de mers, Doamne! O zi, o saptamana, o luna sau poate chiar……un an!?

 
 • Cosor katy-stefania
  Tufa primaverii
  2
  613
 • Cosor katy-stefania
  Iepurasul a venit-paint
  2
  657
 • Cosor katy-stefania
  Omiduta
  5
  718
 • Cosor katy-stefania
  Primavara in haine de sarbatoare
  5
  1,379
 • Cosor katy-stefania
  Tabla inmultirii
  9
  5,693
 • Cosor katy-stefania
  Un nou prieten
  7
  623
 • Cosor katy-stefania
  In livada la bunici
  6
  724