Afiseaza creatiile participante la concurs
0 aprecieri
92 vizualizari
Milin Robert Andrei
O misiune periculoasa
Clasa: a 2-a
Data postarii: 25.04.2019
 

O MISIUNE PERICULOASĂ

 

            În tainicul întuneric al nopții o bufnită rupe tăcerea. Totul este nemișcat: copacii, dealurile fantomatice, stelele...Coliba Muntelui este cufundată în beznă. Când, deodată, un sunet scurt, ca și când o usă se frânge, schimbă totul...

            V-am făcut curioși? Dar, să începem cu începutul și să elucidăm misterul!

            Ce bine este în vacantă! Fără teme, fără griji! Doar cu mult timp liber de petrecut cu cei mai buni prieteni: Oliver, un băiat zglobiu de 9 ani și Tiril, fetița visătoare și gingasă. Vara este abia la început și ținutul de munte în care ne aflăm în vacantă la bunici promite multe aventuri. Alături de noi se află și Opti, câinele dalmațian cu o mie de pete negre pe blanița imaculată. Face parte din gașcă și ne insoțește bucuros în plimbările zilnice cu bicicleta pe cărările de munte.

            Într-o zi care se anunța obișnuită, după o ploaie scurtă, luăm bicicletele și ne cufundăm în padure.

            - Ce-ar fi să ne întrecem până la Câmpul Neted? zice Oliver.

Câmpul Neted este o întindere nesfârșită, o poiană întinsă în mijlocul pădurii, unde copacii seculari au fost puși la pământ pentru a face loc Muzeului de Artă.

            - Ce idee grozavă, îl aprob.

            - Robert, bicicleta mea este stricată, mă iei cu tine? mă întreabă Tiril.

            - Sigur, o liniștesc eu.

            Și o pornim de-a lungul pădurii. Opti este bucuros și sare țanțoș înaintea noastră. Deodată, se oprește speriat, chiar la intrarea pe Câmpul Neted. Miroase neliniștit o zgardă roșie cu clopoțel cazută în mijlocul cărării.

            - Este zgarda lui Bombo, spune Tiril. O recunosc! Vecina mea, doamna Terrence, își plimbă cățelușa pe lângă casa noastră. Oare ce s-o fi întâmplat? De câteva zile nu am mai văzut-o.

            - Vai, și Rex, pudelul domnului Jack lipsește! Domnul Jack a lipit afișe peste tot în cartier cu speranța că îl va găsi cineva.

            - Ceva se întâmplă, îi urmez eu.

            Declarăm deschisă operațiunea Cățeii dispăruți! rostim în cor.

            Ce să facem? De unde să începem? Ne privim neliniștiți.

            Dar Opti ne ajută și latră zgomotos la câțiva metri de noi.

             Un alt indiciu! Niște pasi mari, ca de uriaș, au rămas în noroi și se indreaptă spre locul de care toți ne temem: Coliba Muntelui!

            Cabana părăsita este o construcție veche, din bârne putrezite, in care Oliver putea să jure că a văzut o fantoma în plimbarea lui din duminica trecută! Multe legende au luat naștere aici. Se spune că aici au poposit toți hoții și tâlharii abătuți pe aceste meleaguri.

            Avem o hotărâre grea de luat: ne indreptăm spre Coliba Muntelui să rezolvăm misterul, cu toate că se lasă înserarea, sau facem cale întoarsă la casele noastre?

            - Să votăm! zic eu.

            - Un vot secret! adaugă Tiril. Oricine ar fi speriatul, prin votul secret nu se va da de gol. Și va fi obligat să ne urmeze!

            Șapca mea va aduna voturile. Folosim creta din trusa pentru situații de urgentă pentru a însemna pe câte o piatră opțiunea fiecăruia: plecăm sau înaintăm?

            Am pus în liniște voturile în șapcă și destinul a ales: am fost doi pentru a continua și unul împotrivă. Nu se știe cine este fricosul grupului...Acestea fiind zise, am făcut planul activitații.

            - Oliver va sta de pază lângă copacul cel mare din dreapta, spun eu.

            - Eu am grijă ca Opti să nu alerge prea mult, adaugă Tiril.

            - Iar Robert, curajosul, va pleca în expediție! spun ei în cor.

            - Mă supun cu plăcere deciziei grupului, adaug eu cu jumătate de gură și înghițind în sec. Ce să-i faci, destinul a hotărât, îmi spun. Oare cine este fricosul grupului, ați ghicit?

            Cărarea spre Coliba Muntelui este plină de obstacole: bolovani, crengi uscate, rădăcini. Seara se lasă repede la munte și luna își face apariția.

            - Bu- hu- huuu! strigă o bufnită.

             Înaintez cu spaimă, dar mă gândesc la soarta cățelușilor dispăruți, pe care sperăm să îi găsim pe baza indiciilor. Ajuns la ușa cabanei, zăresc o lumină palidă. Vai, cineva e aici!

            Un sunet scurt, ca și când ușa se frânge, mă face să tresar de spaimă. În prag stă o figură impunătoare: un uriaș cu haine de culoare închisă și cu pălărie cu boruri late. Din spatele lui răzbat scâncetele cățelușilor capturați.

            Ce să fac? Încotro să mă îndrept? Din fericire, prietenii îmi vin în ajutor: Opti îi distrage atenția mușcându-l pe uriaș de picior, iar Tiril și Oliver pătrund în cabană.

            Rapid, profit de momentul de agitație și îi ajut pe cei doi prieteni să elibereze animalele. Am găsit o mulțime de câini de rasă a caror vânzare ar fi adus o mulțime de bani hoțului.

            Odată eliberași, cățeii s-au împrăștiat pe Câmpul Neted și au luat-o la sănătoasa fiecare spre casa lui. Hoțul, mușcat și buimac, a rămas în urma noastră.

            A doua zi, dis de dimineată, zarvă mare în cartier! Toți localnicii ne felicită pentru îndrăzneală și curaj. Micii detectivi au făcut o treabă genială! Fapta măreață a primit aprecierile tuturor!

            Am devenit eroii comunității și însuși Domnul Primar ne-a înmânat medalii. Faptele bune sunt mereu răsplătite! Ne simțim extraordinar și suntem foarte mândri că i-am putut ajuta pe ceilalți!

 
  • Milin Robert Andrei
    O misiune periculoasa
    0
    92