Afiseaza creatiile participante la concurs
0 aprecieri
414 vizualizari
Condrachi Dragos Pavel
Operațiunea Omul Negru
Clasa: a 2-a
Data postarii: 18.02.2018
 

Operațiunea Omul Negru

  

     Într-o noapte am visat că detectivii mei preferați elucidau un caz numit “operațiunea Omul Negru”. Aceștia m-au întrebat dacă vreau să îi ajut să dezlege cazul pe care îl investigau. Bineînțeles că eu am fost de acord.

     Astfel, m-am împrietenit cu Oliver, Tiril și Opti, iar împreună am dat fuga la Biroul de investigații nr. 2, unde am analizat foarte bine datele pe care le aveam despre acest caz. Era vorba despre o spargere la un magazin de bijuterii, iar singurul indiciu era declarația unui martor care a spus ca a văzut un om îmbract în negru care a ieșit în fugă din acel loc. Am ajuns la concluzia că pentru a continua cercetările trebuie sa mergem întâi la locul faptei, magazinul “Bijuteria Holmen”. Odată ajunși aici, ne-am pus pe căutat urme sau indicii care să ne conducă la rezolvarea cazului. După mai mult timp în care noi am cercetat locul, Tiril a găsit două mici bijuterii, una la ieșirea din magazin, iar cealaltă la câțiva metri de clădire, pe drumul care duce către Câmpul Neted. Am mers pe acel câmp, unde Oliver a descoperit o groapă adâncă săpată în spatele unor tufișuri.

     -       Destul de ciudat ca cineva să sape o asemenea groapă aici, în acest ascunziș. Pentru ce ar putea folosi? Spuse Oliver.

     -       Și cine o fi săpat-o? Întrebă Tiril.

     Uitându-se de jur-împrejur, Opti a zărit în depărtare o cabană ce părea a fi abandonată. Pentru a câștiga timp, eu am propus să ne despărțim, lucru cu care toți au fost de acord. Astfel, Oliver și Opti au plecat să investigheze cabana, iar eu și Tiril am rămas lângă groapă pentru a o studia mai atent. Stând pe marginea ei și încercând să înțeleg pentru ce fusese săpată, o idee îmi veni în minte: ar putea fi făcută de hoțul care furase bijuteriile cu scopul de a-și ascunde aici prada. I-am împărtășit lui Tiril aceasta idee, iar ea a spus că în acest caz este posibil ca hoțul să fie încă pe aici, prin apropiere. Luând asta în considerare, am pornit repede către cabană pentru a le spune celorlalți concluzia noastră.

     În apropierea cabanei Oliver găsise o pălărie neagră lângă un copăcel. Povestindu-i concluzia noastră despre groapă, ne-am gândit că pălăria putea fi a hoțului care o pierduse în graba cu care a fugit când ne-a văzut. Uitându-ne cu atenție în jurul nostru, am observat pe pământul moale niște urme de pantofi care duceau către pădurea din apropiere. Oliver îi spuse lui Opti să adulmece acele urme, iar noi l-am urmat în spate. Am ajuns la marginea pădurii, iar eu am văzut în spatele copacilor o umbră care a dispărut repede în desișul tufelor. Opti a început să latre furios și am pornit cu toții să alergăm în urma hoțului prin pădure. Acesta, un bărbat cu părul roșcat îmbrăcat într-un costum negru, fugea împleticindu-se prin crengile de pe jos. Văzând că Opti îl ajunge din urmă, hoțul a început să se cațere într-un copac. Din păcate pentru el, o creangă uscată, pe care se sprijinea cu piciorul, a trosnit sub greutatea sa, iar acesta și s-a prăbușit direct în plasa pe care o aveam pregătită. După ce l-am legat bine cu o funie, ne-am întors la cabană. Aici, în hornul șemineului, am găsit ascunse bijuteriile pe care le furase. Am considerat că ne-am încheiat misiunea așa că Oliver a sunat la poliție și a raportat toată operațiunea.

     După ce l-am predat pe hoț polițiștilor și le-am înmânat toate bijuteriile găsite, șeful poliției ne-a felicitat pentru reușita noastră și ne-a mulțumit pentru sprijin. Datorită probelor pe care le adunasem și a capturării hoțului, dosarul a fost declarat CAZ ÎNCHIS, iar eu m-am întors în lumea reală. Se facuse dimineață și m-am trezit pentru a merge la școală. 

 

 
  • Condrachi Dragos Pavel
    Operațiunea Omul Negru
    0
    414