Afiseaza creatiile participante la concurs
32 aprecieri
1512 vizualizari
Popa Daria
Operațiunea Nor de furtună.Biroul de investigații nr.2
Clasa: a 3-a
Data postarii: 12.02.2018
 

Operațiunea Nor de furtună.

Biroul de investigații nr.2

 

             Într-o zi frumoasă de vară, soarele puternic strălucea pe cerul senin care anunţă venirea unei zile foarte călduroase. Natura îşi reveni la viaţă după o lungă hibernare, mai verde ca niciodată.

            Cei trei prieteni ai mei, Tiril ,Oliver şi Opti îşi petreceau dimineaţa împreună în apartamentul unuia dintre ei, situat la etajul al şaselea dintr-un bloc modest şi colorat.

           Deodată, Oliver primeşte un telefon de la prietenul său ,primarul oraşului Belele . Acesta i-a spus că trebuie să vină de urgent în centrul oraşului pentru a-i prinde pe cei cinci câini mutanţi care au scăpat din laboratorul chimistului  Snoopy  și care a vărsat un compus periculos pe câinii săi de companie.

           După telefonul primit, eu și cei trei amici, nu am mai stat pe gânduri și am alergat spre locul faptei. Primarul ,care se afla la locul de întâlnire , ne-a spus că mutanţii au început să devasteze magazinele din centrul orăşelului .Localnicii  fugeau panicaţi şi înfricoşaţi pentru a se feri de cei cinci, căutând adăpost.   

           La locul faptei sosi şi chimistul Snoopy care ne-a informat că efectul  durează cam o oră, timp în care  vom putea să alungăm  câinii din preajma oamenilor și a magazinelor.

           Cu toții am decis să folosim staţiile din echipamentele de detectivi care se aflau la Tiril. Opti a sugerat că este mai bine să ne despărțim pentru a-i găsi mai uşor pe câinii mutanţi. Oliver a decis că el o va lua la nord, Tiril la sud ,eu la est și  Opti o va lua către  vest.

           -Băieţi, mă auziţi? Eu sunt pe strada Oxford şi din păcate nu am găsit nimic. Voi? 

           -Alo,! Sunt Tiril şi ,din păcate, nici eu nu am zărit nimic până acum. Poate a avut noroc Oliver.

           -Într-adevăr ,băieţi ,am zărit nişte urme de picioare care se îndreaptă spre centru, ne întâlnim acolo!

           În centru se aflau Snoopy și Primarul care aşteptau întoarcerea noastră.

           Noi am început să alergăm spre primar pentru a-i îndepărta pe cei cinci mutanţi care-i înconjuraseră. Nu a durat nici măcar cinci minute şi câinii s-au transformat în cinci căţeluşi drăguţi și pufoşi.

          Aceasta a fost cea mai minunată experientă pe care am avut-o!

          Din aceea zi ,noi ,cei patru prieteni detectivi ,am devenit eroii orăşelului Belele.

 
 • Popa Daria
  Operațiunea Nor de furtună.Biroul de investigații nr.2
  32
  1,512
 • Popa Daria
  Cursa de care la Olimpiadă
  32
  1,465