Afiseaza creatiile participante la concurs
10 aprecieri
680 vizualizari
Preda Andreea Alexandra
Operațiunea Nor de furtună.Biroul de investigații nr.2
Clasa: a 3-a
Data postarii: 12.02.2018
 

Operațiunea Nor de furtună.Biroul de investigații nr.2

 

Bun venit în Elvestad!

Într-o zi de toamnă târzie,nori fumurii se adunară în suburbiile orașului,creând o atmosferă de liniște aparentă.Copacii desfrunziți își legănau ramurile lin, iar străzile se umplură de covoare arămii.

Într-un bloc retras,la etajul patru, se discuta aprins despre spargerile misterioase  desfășurate în urmă cu o săptămână.

Eu,împreună cu prietenii mei,Tiril,Oliver și Opti,cățelul investigator,punem  la punct un plan de a prinde hoțul misterios care agită orașul cu spargerile lui,operațiunea ”Nor de furtună”.

_Mai demult au fost spargeri și pe strada mea,spuse Tiril.

_În  timp ce mă plimbam pe stradă,am văzut o dubă misterioasă oprită  în fața casei prietenei mele,spun eu.

_Și eu am văzut duba! Era în fața magazinului de  dulciuri din centru,zise Oliver.

            A doua zi ,când mă plimbam  din nou pe aceeași stradă,am văzut iar  duba. La  început am crezut că este  o  rudă venită în vizită,dar în momentul acela a ieșit din casă un străin cu o cagulă neagră pe față,iar în mâini avea un televizor pe care îl furase .M-am gândit să –mi chem prietenii să m-ajute să prindem hoțul.

Au venit amicii mei cu un plan,dar nu a funcționat.Atunci am plecat  pe urmele dubei și am urmărit-o până la ieșirea din Elvestad.După un timp am pierdut-o printre mașini.Dar hoțul ne văzuse că-l urmăream.

_Nu-mi vine să cred  ce am văzut! spuse Tiril.

_Ce-ai văzut? întrebă Oliver.

_Duba s-a oprit chiar la noi acasă,în dreptul biroului.Ooo...nu!Aveam niște documente importante .Sper că nu le-a găsit!spuse speriat Tiril.

_Lăsați prostiile și hai să prindem hoțul! strigă Oliver .

Am intrat cu toții în casă și am văzut hoțul cotrobăind prin sufragerie.Cum ne-a văzut,s-a aruncat pe geam și,cu o frânghie, a ajuns în balconul vecinei.Aceasta ,când l-a văzut a leșinat de frică ,dar hoțul s-a apucat să scotocească prin casă.Atunci am intrat după el,dar nu ne-a observat.Brusc,Opti a lătrat tare la  el și l-a  speriat.

În sfârșit,hoțul a fost prins! Polițiștii chemați de noi l-au încătușat și l-au dus la secția de poliție pentru cercetare.

Elvestad a devenit , din nou, cel mai liniștit oraș .

 

 

 

 
 • Preda Andreea Alexandra
  Operațiunea Nor de furtună.Biroul de investigații nr.2
  10
  680
 • Preda Andreea Alexandra
  La jocurile olimpice
  5
  509