Afiseaza creatiile participante la concurs
6 aprecieri
3585 vizualizari
Postat de:
Adascaliti Maria Emilia
AVENTURI IN MIEZ DE NOAPTE
Clasa: a 3-a
Data postarii: 11.02.2018
 

Aventuri în miez de noapte

 

 

Era ziua mea de naștere. M-am dus la biblioteca din oraș să descopăr aventuri noi de-ale lui Sherlok Homes. Se pare că citisem toate aventurile acestuia. Am întrebat-o pe doamna bibliotecară dacă mai există și alte aventuri ale altor detectivi și … da! Era cartea ,,DETECTIVI PITICI, DAR VOINICI”.

La început nu eram așa de fascinată, dar pe parcurs povestea a devenit chiar interesantă.

Seara, obosită, am început să visez ceva și așa a început aventura mea de detectiv:

Era o seară întunecată și ploioasă. Eu, uduță toată, am bătut la ușa casei unei familii. Ușa s-a deschis și, dintr-o dată, apăru un cățel ce mă tot lătra … Amețită și enervată de zgomotulul cățelului, am ajuns într-o încăpere ce semăna cu un beci. Un bec lumina și… Tiril, Oliver și Opti, personajele din cartea ,,OPERAȚIUNEA NOR DE FURTUNĂ”- ,,BIROUL DE INVESTIGAȚII NR.2” – primită în dar de ziua mea de la bunici - ,,spionii” mei preferați erau acum în fața mea. M-au întrebat cine sunt și cum am ajuns eu acolo. Le-am spus ca mă cheamă Maria și, după lungi discuții, și-au dat seama că sunt de treabă și m-au întrebat dacă vreau să îi ajut în investigațiile lor privind furturile din Elvestad. Cum nu puteam refuza o asemenea ofertă, le-am spus: ,,SIGUR!!! SUNT NĂSCUTĂ SA FIU SPION!!!!!!!!”.

Ziua următoare am început să investigăm spargerea de la benzinăria de pe ,,STRADA NEAGRĂ”. Am descoperit că au fost furați 1.234 litri de benzină si 918 litri de motorină. PENTRU CE??? Nimeni nu știa….

În benzinărie au fost găsite câteva urme de animal dar ...  DE CARE ANIMAL?????? Ei, asta se știa: erau urme de cal.

Peste puțin timp ne-am dus la moșia Elvestadului, de unde au fost  furate 23 de kilograme de chibrituri. La locul faptei, de data aceasta, nu au fost descoperite urme. Pe Opti, cățelușul spion, au început să-l mănânce  lăbuțele și să i se umfle. De frică, ne-am dus la birou și am rămas acolo până a doua zi.

Noaptea ne-am întrebat de ce i s-a întâmplat asta lui Opti și tot noi ne-am dat răspunsul: ,,POATE CĂ HOȚOMANII MIROSEAU A MAGNOLIE, FLOAREA LA CARE ESTE ALERGIC OPTI SAU PRAFUL CARE A FOST DAT PE URMELE HOȚILOR ERA  UNUL CU FUMOGEN … SAU ... LE-AU FOLOSIT PE AMÂNDOUĂ!!!!!

Următoarea zi am fost la ,,ZONA INDUSTRIALĂ“ de unde au fost  furate: 123 de kilograme de portocale și 456 de kilograme de făină. Întrebarea este ,,DE CE ?????”…..

Într-unul dintre depozite au fost găsite din nou urme de cal și într-altul pași de om……..

Niciun alt indiciu.

Obosiți, pe drumul spre biroul de investigații am trecut pe lângă un depozit, iar pe Opti au început să îl mănânce din nou lăbuțele. Atunci am realizat ca făptașii sunt chiar sub nasul nostru. Am căutat o cale de acces în depozit. Nu puteam intra decât pe conducta de aerisire. Din acel moment toți se uitau spre mine: desigur, fiindcă eram cea mai slăbuță doreau ca eu să intru,  pentru ca numai eu încăpeam în gaura conductei de aerisire…

Asa a și fost. Am intrat pe gaura conductei. Opti m-a urmat. Dupa vreo 3 minute de mers târâș am început să aud vocile unor bărbați, unul mai prost ca celălalt, dar iscusiți în furturi!!!

Îi auzeam spunând :,,HAI SĂ PLECĂM CÂT MAI REPEDE DE AICI!!!!” și celălalt spunând: ,,DA ,DAR DUPĂ CE ÎMI MĂNÂNC SANDWICH-UL!!!!!”.

Aerisirea începuse să se clatine.  Opti începu să latre. Bărbații au auzit și au început să bată în aerisire. Conducta s-a fisurat și eu am căzut într-un sac plin cu făină.

M-am umplut toată de făină. Arătam ca o fantomă. Hoții s-au speriat și, deși au încercat să fugă, am avut noroc cu ajutoarele mele, Tiril și Oliver, ce au sunat între timp la poliție.

Cei doi hoți au fost duși la sediul poliției și au fost condamnați la închisoare. Tiril și Oliver au aflat ca hoții erau căutați și în alte țări pentru furturi asemănătoare.

Caz rezolvat!!!

-          Maria!!!!!!!!

-           … ....

-          Întârzii la școală dacă nu te trezești acum!!! Hai, somnoroaso!!!!

Și……. Mă trezesc..............

Aventura mea se incheiase … și începea o alta … o săptămână de teste finale la școală…

Dar totuși ... CE ERA CU URMELE DE CAL DIN BENZINĂRIE ȘI DIN BENZINĂRIE ?

Aventura mea trebuie să continue ….

 
 • Adascaliti Maria Emilia
  AVENTURI IN MIEZ DE NOAPTE
  6
  3,585
 • Adascaliti Maria Emilia
  POVESTEA MARIEI
  4
  716