Afiseaza creatiile participante la concurs
0 aprecieri
337 vizualizari
Postat de:
Mitrofan Cosmin - Emanuel
Rolul unei cărți trăsnite
Clasa: a 9-a
Data postarii: 15.01.2018
 

Rolul unei cărți trăsnite

,,Manualul accidentelor și greșelilor” de Keri Smith

Pentru unii copii, gustul pentru lectură se naște odată cu prima carte citită. Altora însă, cititul le provoacă dureri de cap sau dorința subită de a face orice altceva. Pentru aceștia, o carte ,,trăsnită” poate fi cheia care le deschide inima spăre lectură. Spre exemplu, ,,Cum să faci să nu citești” de Tommy Greenswald, folosind psihologia inversă, poate stârni curiozitatea copiilor într-atât încât să-i facă să citească.

Cartea ,,Manualul accidentelor și greșelilor” de Keri Smith este un alt fel de carte trăsnită.

Titlul cărții este unul incitant, care, la prima vedere, provoacă nedumerire. E o nepotrivire între cuvintele ,,manual” ( o carte din care înveți ceva) și ,,accidente” sau ,,greșeli”. Însă la o răsfoire a cărții, chiar și facută în grabă,  îți dai seama că acest titlu chiar are legătură cu conținutul cărții. Această carte ne propune o serie de exerciții ce ne învață că putem transforma într-o formă de artă orice pată apărută din greșeală. Formele spontane obținute prin ,,murdărirea” foii, prin trasarea unor linii la întâmplare sau prin ruperea hârtiei, cu puțină imaginație, pot fi privite ca  niște mici opere de artă.

Ceea ce mi s-a părut interesant este conceperea cărții ca un jurnal în care cititorul este provocat să devină autor. Nu este un jurnal în care îți notezi întâmplările, gândurile și sentimentele, ci este un jurnal al lucrărilor de artă plastică realizate cu materiale și tehnici neobișnuite.

Fiecare experiment propus îți oferă o surpriza pentru că niciodată nu poți să anticipezi ce produs vei obține.

Această carte este un joc cu linii, cu pete, cu culori sau cu cuvinte, un joc de creativitate în care nu există decât învingători.

 
 • Mitrofan Cosmin - Emanuel
  Rolul unei cărți trăsnite
  0
  337
 • Mitrofan Cosmin - Emanuel
  rezumat
  0
  271