Afiseaza creatiile participante la concurs
0 aprecieri
402 vizualizari
Tache Clara Cristiana
Pe urmele indienilor
Clasa: a 6-a
Data postarii: 14.01.2018
 

Portalul magic. Cartea 18: “Pe urmele indienilor”, de Mary Pope Osborne

Salut! Eu mă numesc Șoimul Negru și sunt un luptător al tribului Sieux. Dacă tot sunteți aici lăsați-mă să vă prezint împrejurările. Pentru început aș vrea să vă arăt cum trăiesc aici și de asemenea o întâmplare foarte tensionată din viața mea.                                                                                         

Aici, oamenii trăiesc în natură, dormind în corturi de piele cu o gaură pentru fum deasupra.În satul nostru, femeile se ocupă cu țesutul și înfrumusețatul hainelor iar bărbații cu vânătoarea și procurarea armelor. Bătrânii stau în corturi iar copiii se joacă afară sau își ajută părinții.                                                                                    Un animal pe care îl voi menționa va fi bizonul care dealtfel constituie o mare parte din hrana tribului. Acum că știți cum merg lucrurile, o să vă spun acea întâmplare din viața mea.

M-am trezit în cortul meu dis-de -dimineață. Bunica încă dormea, iar focul pe care l-am făcut aseară pare că s-a stins. Ies afară și văd că toată lumea își împachetează lucrurile.Oare  ce s-a întâmplat azi? Fără a da prea multă importanță mă duc să îmi iau sulița și hainele de vânătoare. Mă duc la calul meu, îi dau de mâncare și pornim a galopa în afara satului vrând  să vânez niște iepuri pentru bunica. Pe drum găsesc o turmă uriașă de bizoni. N-am văzut niciodată așa de mulți .                                        Un strigăt de bucurie mi-a scăpat iar absolut toți bizonii au început să se înspăimânte.Dar când m-au văzut au început să alerge cu toții, și cu groază am realizat că se îndreptau spre sat.Pământul se cutremura sub picioarele lor iar primul meu gănd a fost să mă duc să îi avertizez pe cei din sat. Dar când m-am uitat spre ei erau deja înarmați și în ciude aparențelor au reușit să alunge bizonii. Numai că jumătate din casele din sat erau distruse. Îmi este rușine de ceea ce am  făcut.                                M-am întors în sat și i-am spus totul bunicii, care nu știu de ce, nu părea foarte surprinsă. Mi-a spus să aștept în cort până ce ea se sfătuiește cu oamenii satului ce pedeapsă ar trebui să îmi dea.  Am stat în cort cam două ore, care mi s-au părut a fi o eternitate.Într-un final a venit și bunica iar ea mi-a spus că rușinea pe care o am este o pedeapsă destul de mare. Văd totuși că și ea și-a împachetat bunurile, la fel ca restul oamenilor.                                                                 

Tot nu îmi dau seama ce zi este astăzi așa că mi-am făcut curaj și am întrebat-o. Bunica părea ușor surprinsă că am uitat de sărbătoarea Femeii-Bizon unde toată lumea se mută la o altă locație mult mai sărăcăcioasă pentru ceva timp ca atunci când ne întoarcem înapoi să apreciem lucrurile pe care le avem la dispoziție.                            Este noapte iar toată lumea așteaptă jocul de lumini pe care Femeia-Bizon l-a pregătit pentru noi.  Într-un final pe cer apare o luminiță slabă iar apoi mai apare una, și încă una până când tot cerul era împânzit de luminițele multicolore care dansau. Parcă se fac mai frumoase în fiecare an.                                                                          După aceea, toată lumea începe să cânte și să danseze în jurul focului din mijloc,cu costumele tradiționale făcute din piei de bizoni, cu bătăi de tobe, dansatori și cântăreți care făceau spectacol și multe altele. Într-un final ceremonia se încheie iar toată lumea obosită și fascinată de ea lasă pe altarul sacru al Femeii-Bizon băutură, carne și cereale pentru un an cât mai bun și o recoltă foarte înfloritoare.                                                                                                                 

 Apoi tot satul pleacă uimit de atâta frumusețe spre noua locație.Eu plec ultimul și sper că Femeia-Bizon mă va ierta pentru ceea ce am făcut astăzi.

                   

 

 

 
 • Tache Clara Cristiana
  Pe urmele indienilor
  0
  402
 • Tache Clara Cristiana
  Atacul Vikingilor
  3
  630