Afiseaza creatiile participante la concurs
0 aprecieri
332 vizualizari
SIMIONIUC RARES
Visul lui Oliver
Clasa: a 2-a
Data postarii: 11.01.2018
 

 

 

Visul lui Oliver

Primii fu;gi de nea au cazut pe pamnat.

Craiasa Zapezii si-a scuturat haina peste tot, imbracand copacii cu stelute argintii.Ici si colo cateva vrabiute zgribulite deseneaza pe covorul alb si pufos.

La geamul unei case, un baietel pe nume Oliver privea fascinat spectacolul iernii.Visa mereu la un castel imens de gheata.Dupa cateva minute, i-a aparut in fata Craiasa Zapezii.Aceasta i-a intins mana si a spus:

-Urmeaza-ma!

Cand au ajuns, Oliver a descoperit un taram al oamenilor de zapada.Ei aveau in mana cate o bagheta magica.In timp ce dansau si patinau pe gheata presarau in jur, parful stelelor de nea.

-Mi-as dori sa pot face si eu asta, a zis Oliver.

-Pe taramul de gheata totul este posibil.Inchide ochii!

In mana i-a aparut o bagheta, cu care a inceput  bucuros sa se joace.Apoi deodata au aparut langa el un catel, o fata si un domn.Cei patrru au faut cunost inta si Oliver a aflat ca pe catel il chema Opti, pe fata, Tiril si pe domnul acela, fost polist de meserie , unchiul Fred.Au inceput apoi sa se joace si sa se bulgareascapana cand , catelul Opti era sa cada intr-o groapa misteroasa. Cine oare a facut-o tocmai aici? se intrebau ei.Unchiul Fred, fost politist si cu spirit de detectiv le spune:

-Haideti sa aflam!

Oliver ii raspunde:

-Nu cred ca vreau asta.Eu imi doream doar un castel imens de zapada!

Tiril le spune ca poate cineva a pornit in cautarea unei comori si ar fi foarte interesant sa porneasca si ei in aceasta aventura.Craiasa Zapezii apare langa Oliver si ii sopteste:

-Oliver, daca vei avea curajul sa descoperi cine a facut groapa, vei afla si castelul de zapada mult visat!

-Bine! Sa pornim la drum!

Cum au coborat in groapa misterioasa cei patru au descoperit un bilet.Pe el scria: "Urmeaza sageata rosie!".Tematori, cei patru au pornit intr-acolo,  si au strabatut un drul lung, alunecos si pe intuneric.La capatul unei stanci s-au intalnit cu Yeti, strajerul muntilor de gheata.El le-a povestit ca a vazut cum cineva a trecut pe acolo cu o lopata in mana.Lui Tiril i-a venit ideea sa stea in barlogul lui Yeti si sa il pandeasca pe cel cu lopata.Opti, abia isi stapanea latratul.Spre dimineata l-au zarit pe omul cu lopata si au inceput sa alerge dupa el.Unchiul Fred credea ca poate vor gasi totusi o comoara.Deodata omul cu lopata se opri, spre uimirea celor patru prieteni.Acesta a pus lopata in pamant si ca prin minune s-a deschis o poarta. In mijlocul ei, a aparut unCastel imens de gheata.Era nemaipomenit! Lui Oliver nu-i venea sa creada.Omul misterios disparu.Toti erau foarte bucurosi de ceea ce au descoperit.

S-a facut dimineata.Oliver a deschis ochii cu zambetul pe buze.Si-a adat seama ca daca vrea ceva cu adevarat va reusi.

 

 
  • SIMIONIUC RARES
    Visul lui Oliver
    0
    332