Afiseaza creatiile participante la concurs
4 aprecieri
333 vizualizari
Postat de:
Denisa-Letitia Dumitrascu
Aventura Șoimului Negru
Clasa: a 6-a
Data postarii: 11.12.2017
 

Vremea trecuse, Șoimul Negru împlinise 14 ani. O vârstă mareață pentru ca orice copil care împlinea 14 ani trebuia să plece în pădure,timp de o lună pentru a-și cunoaște spiritul animal. Cine nu îsi găsea spiritul animal, era exclus din trib.

            Șoimul Negru plecase. El știa că va fi dificil. A găsit o peșteră unde să îsi pună tabăra. Urmărea toate animalele, dar, din toate specile de animale, pe una o admira foarte mult - BIZONUL. Trecură câteva zile. Deja Șoimul Negru își alesese animalul. Îl urmărea toată ziua. Ca să se apropie de animale, nu mai mânca sau vâna bizoni, ci mânca numai fructe din padure.

           Deodată s-a abătut o furtuna puternică. Animalele erau speriate, dar bizonii s-au speriat cel mai mult,dintre toate animalele pentru că printre ei erau si trei femele care trebuiau să aducă pe lume pui chiar în luna aceasta. Ele erau cele mai speriate din toată turma. Bizonii deja aveau puțină încredere în Soimul Negru. De aceea, șeful turmei îl lăsă să preia comanda. Șoimul negru îndrumă turma,spre peștera în care se instalase. Dar nimeni nu știa că mai este cineva în peșteră…era chiar o haită coioți, care așteptau ca niște adevărați prădători să atace turma.                        

          Ploaia nu  trecuse, iar bizonii simțiseră prezența coioților, așa că erau agitați. Șoimul Negru observase ca bizonii erau nelinistiti. Peste puțin timp vede un pui de coiot. El știa că unde sunt puii, sunt și părinții. Repede își ia sulița în mână și încearcă să ducă bizonii mai departe de coioți.

       -- Coioții atacă!!! zise Soimul Negru neliniștit. Erau zece coioți maturi și patru pui.

           Șeful turmei de bizoni vede intențiile Șoimului Negru și i se alătură în luptă. Puii se ascund impreuna cu o femelă de coiot. Deja șeful turmei omorâse doi coioți. Șoimul Negru omorâse patru și mai rămăseseră trei, care erau și cei mai periculoși. Șoimul Negru este rănit la mâna stângă, dar nu se lasă până când nu îi omoară pe toți.

-       Gata! zise Șoimul Negru, toți au fost omorâți. Șoimul Negru improvizează un bandaj din ierburi medicinale.

Între șeful turmei și Șoimul Negru se stabilise o legătură puternică. Șeful turmei îi dădu o putere, o putere pe care nu o au toți indienii -,puterea de a-i înțelege. Primele clipe au fost un șoc. Nici nu știa că exista o asemenea putere.

Zilele trecuseră repede,era deja mijlocul lunii, iar cele trei femele însărcinate erau pe punctul să aducă puii pe lume. Șoimul Negru vedea cum ceilalți bizoni formaseră niște ziduri protectoare  în jurul lor. A venit momentul mult așteptat, el a asistat la miracolul vieții.

Bizonii nu se așteptau să fie prădători în aer. Printre nori era un vultur mare, care aștepta momentul potrivit pentru a înhăța un pui. Șoimul Negru îl vede. Se pune pe poziție să îl atace.Vulturul coboară cu viteză pentru a înhăța prada, Șoimul Negru ridică arcul cu săgeți si trage, nimerindu – l pe vulture drept în inimă. Acum, cele trei femele sunt în siguranță. Au venit pe lume trei fete și doi băieți.

Zilele trecuseră, iar Șoimul Negru trebuia să se întoarcă acasă. Înainte de a părăsi locul, din cer coboară un bizon frumos, bătrân si alb. Când ajunge lângă el, îi zice:

-Șoimule Negru luna aceasta ți-ai dovedit puterile, curajul și onestitatea. M-ai uimit, așa că eu,bizonul, o să îți fiu animalul spiritual. Să mă chemi când o să ai nevoie de ajutor!

-Este o onoare să îmi fii tu - MĂREȚUL BIZON ALB -  spiritul animal. Mulțumesc!

Șoimul Negru s-a intors in sat. Acolo i – a fost tatuat un bizon pe mâna dreaptă.

       Acum era un adevărat războinic.

 

 
  • Denisa-Letitia Dumitrascu
    Aventura Șoimului Negru
    4
    333