Afiseaza creatiile participante la concurs
0 aprecieri
351 vizualizari
Postat de:
Maris Raluca Elena
Rolul unei cărţi trăsnite
Clasa: a 9-a
Data postarii: 01.12.2017
 

                                                                                                          ROLUL UNEI CĂRŢI TRĂSNITE

                            MANUALUL ACCIDENTELOR ŞI GREŞELILOR

                                                                                   DE KERI SMITH

   Cartea '' Manualul accidentelor si greşelilor '' de Keri Smith , este o carte captivantă plină de lucruri interesante. Încă din titlu putem observa apariţia termenului '' manual '' . Acest termen se referă la un ghid care ne ajută să învăţăm diverse lucruri minunate , dar şi mai puţin palpitante. 

    Prima impresie pe care mi-a creat-o această carte a fost una plăcută. Deşi coperta şi titlul nu m-au atras mai deloc , conţinutul cărţii m-a fascinat şi m-a făcut să mă relaxez. Cartea este plină de invenţii care ajută psihicul copiilor să se dezvolte şi să devină mult mai creativ. Recunosc că unele experimente sunt chiar ciudate în adevăratul sens al cuvântului şi par imposibil de efectuat. Cu cât exerciţiile sunt mai grele cu atât copilul este mai atent şi mai concentrat asupra cerinţelor. 

     Experimentele pe care le-am realizat m-au făcut să îmi petrec timpul într-un mod plăcut. M-au făcut să mă relaxez şi să mă încarc cu energie pozitivă. Unele exerciţii au fost uşoare , iar altele destul de complicate , dar asta nu a fost o problemă. Din contră , a fost o provocare pentru mine. Am lucrat cu calm şi cu răbdare şi în cele din urmă m-am bucurat când am văzut că munca depusă a dat roade. Exerciţiile pe care le-am făcut mi s-au părut interesante deoarece unele dintre ele au legătură cu viaţa de zi cu zi. Altele mi-au atras atenţia şi m-au făcut să fiu mai atentă la unele detalii. Orice detaliu pe care nu îl iei în considerare îţi poate ruina munca. 

       Cartea este realizată în aşa fel încât să atragă atenţia copiilor prin imagini şi prin modul de scriere. Este o carte potrivită pentru orice vârstă , atâta timp cât ştii cum să te distrezi. 

        În concluzie, toată lumea ar trebui să citească astfel de cărţi . În acest fel cu toţii am fi mult mai creativi şi mai independenţi în tot ceea ce facem . Cărţile de acest gen sunt asemenea unor portaluri ascunse care trebuiesc descoperite. 

 
 • Maris Raluca Elena
  Rolul unei cărţi trăsnite
  0
  351
 • Maris Raluca Elena
  Fetiţa cu chibrituri
  0
  314