Afiseaza creatiile participante la concurs
8 aprecieri
425 vizualizari
Postat de:
Simionica Ana-Maria-Catalina
Portalul magic. Cartea 18: Pe urmele indienilor de Mary Pope Osborne
Clasa: a 6-a
Data postarii: 24.11.2017
 

Într-o zi, în timpul expediției lor, Jack și Annie m-au întrebat cum decurge o zi din viața mea, iar eu, bineînțeles, le-am răspuns.

Dragi prieteni, viața mea decurge ca o aventură pentru voi, dar pentru mine este ceva normal! Păi ... mă trezesc și mă duc să mă spăl și să mă îmbrac. In timp ce bunica mea face ordine prin cort, eu merg să caut lemne pentru foc și apoi îl aprind. Dacă nu este carne pentru mâncare, merg la vânatoare. Acolo este cea mai interesantă parte a zilei pentru mine. Imi iau calul și pornesc la drum către Câmpia Bizonilor. Caând ajung, îmi pun la punct echipamentul de vânătoare și pornesc la treabă. De obicei, merg cu prietenii mei, deoarece nu pot căra carnea singur și este și foarte periculos de unul singur.

După ce vin cu prada acasă, o ajut pe bunica să îndepărteze pielea și să taie carnea în bucăți. Din pielea bizonilor, in tribul meu, se face îmbrăcăminte. La ora 15:00, plec la antrenamentul pentru vânătoare. Acolo sunt foarte serios și îmi place mult să fac acest lucru,  deoarece mi se pare palpitant, folositor și, sincer să fiu, mă simt foarte în largul meu acolo. La ora 18:00 se termină antrenamentul și merg să o ajut pe bunica la ce mai are nevoie.

Seara, în jurul orei 20:30, eu împreună cu toți membrii tribului mergem la marele ritual. Acolo, ne rugăm  la Marele Zeu să ne dea mâncare și să ne ferească de cele rele. Când se termină ritualul, toți ridicăm câte două degete, astfel promițându-i Marelui Zeu că vom fi mereu prieteni unii  cu ceilalți.

După ritual, eu și bunica mergem în cortul nostru, unde mai schimbăm o vorba, iar după aceea luăm cina și mergem la somn.

Și … uite așa decurge o zi din viața mea!                                                                              

 

 
  • Simionica Ana-Maria-Catalina
    Portalul magic. Cartea 18: Pe urmele indienilor de Mary Pope Osborne
    8
    425