Afiseaza creatiile participante la concurs
1 aprecieri
1277 vizualizari
Postat de:
Sandu Teodora
PRINTESA PLICTISITA
Clasa: a 4-a
Data postarii: 16.10.2017
 

                                                                                             PRINTESA PLICTISITA

                                                                                                              dupa MARIA JESUS LORENTE

                           

                         In povestea PRINTESA PLICTISITA  este vorba despre o mica printesa care se plictisea de morte . Nimic din palatul in care traia nu o inveselea . Mica ei lume era supravegheata necontenit de domnisara Petra , guvernanta , careia parintii ii incredintasera indatorirea demna de lauda de a o educa si transforma pe printesa intr - o domnisoara cuminte si manierata . Insa printesa avea intodeauna intiparita pe fata o expresie de iritare si sfidare . Frumosul ei chip , inramat de suvite rebele , era mai tot timpul incruntat , iar ochii priveau mereu cu neastampar , ca doi lilieci speriati zbatandu - se sa scape prin fereastra genelor .

                         Intr - o zi mama ei regina in timp ce incerca sa pieptene si sa imblanzeasca buclele ei castanii , salbatice ale fiicei sale intreband - o ce isi doreste . Aceasta o mai intreba de ce  se comporta astfel . Printesa ii spuse ca se plictiseste suspinand , posomorata zacand ca in gradina zareste copiii care se amuza si schot chiote . Aceasta a mai spus ca i - a vazut cu profesorul lor cum miroseau florile si faceau tot felul de experimente cu pamant si apa . Mama o intrerupse bland graindu - i ca si ea se joaca si invata indepartand o suvita de par care -i alunecase fetei pe obraz.Si regina incheie cu un ton hotarat conversatia pe care o incepuse cu fiica ei . Apoi intinse o bucla de par si o indesa cu delicatete in cocul perfect pe care i-l facuse printesei.

                       Servitorii de la palat aveau puzderie de copii , dar numai putini dintre acestia erau trimisi la scoala condusa de profesorul cel nou , cum i se spunea domnului Jaime . Era un personaj interesant , plin de viata , care intr-o zi ii ceruse regelui ingaduinta de a-i invata pe copii artele frumoase si stiintele intr - un mod cu totul nou si captivant pentru ei .

                       Mica printesa traversa iute gradina , ocoli lacul cu apa azurie si se apropie de sopronul vechi pe care regele i-l incredintase domnului Jaime si in care acesta mai mult ii distra pe micuti decat le dadea educatie , cum insusi Majestatea Sa spusese la un moment dat .Copila crezu ca elevii si profesorul lor sunt inauntru , dar , cand ii vazu afara , veni mai aproape de ei si se furisa in spatele unei coloane . Cu respiratia intretaiata , ii urmari atenta si asculta vorbele profesorului :

                    - " Bolta imensa a cerului este presarata de stele si de alte corpuri ceresti , unele mai mari chiar decat decat Soarele . Unele planete se pot vedea cu ochiul libe pe cerul noptii si pot fi confundate cu stele . Dar sclipirea lor este atat de vie si de frumoasa , incat le putem deosebi cu usurinta . Toti cei care vor , sa vina diseara sa se convinga singuri . " Descoperind prezenta micutei printese , profesorul se indrepta spre ea . Ii mangaie chipul , ca si cum s-ar fi apropiat de un pui speriat de gazela si o intreba daca doreste poate veni si ea . Zambind incurcata , printesa fugi inapoi la palat , cu parul pe jumatate desprins din coc si cu buclele fluturandu-i din nou in vant .

 
  • Sandu Teodora
    PRINTESA PLICTISITA
    1
    1,277