Afiseaza creatiile participante la concurs
0 aprecieri
20 vizualizari
Postat de:
Bran Francesca
Jack și vrejul de fasole
Clasa: a 9-a
Data postarii: 11.10.2017
 

   A fost odată, pe vremuri, o văduvă care trăia cu singurul său fiu, pe nume Jack și cu văcuța lor, Albă-ca-Laptele. Trăiau amândoi din laptele pe care îl mulgeau în fiecare dimineață și îl vindeau la piață, dar s-a întâmplat ca într-o zi, aceasta să nu mai dea lapte din cauza secetei care se năpustise pe sat. După o decizie luată destul de greu, Jack și mama sa au fost nevoiți să-și vindă vaca, norocul lor fiind că în ziua aceea era zi de târg.

   Jack plecase cu Albă-ca-Laptele spre târg, dar nu ajunse prea departe căci în cale întâlni un bătrânel care se oferise sa-i dea cinci boabe de fasole în schimbul vacii lui. Acesta susținea că acele boabe ar fi fermecate și dacă le sădești seara, până dimineață acestea încolțesc, cresc și ajung până la bolta cerului. La început, Jack fuse mai sceptic în privința spuselor bătrânului dar la sfârșit acceptă boabele oferite cu condiția că dacă boabele nu încolțesc până a doua dimineață, Jack o va lua pe Albă-ca-Laptele înapoi. 

   Jack luă boabele, le îndesă în buzunar și plecă spre casă. Nu după mult timp, ajunse acasă iar mama văzându-l că s-a întors atât de repede si mai ales că venise fâră Albă-ca-Laptele, nu se gândea decât că a vândut-o pe aceasta la un preț foarte bun. Jack îî povestise despre bătrân  

 
  • Bran Francesca
    Jack și vrejul de fasole
    0
    20