Afiseaza creatiile participante la concurs
2 aprecieri
643 vizualizari
monica Harhoi
Doamna Frunza
Clasa: a 5-a
Data postarii: 04.08.2017
 

1.Doamna Frunză

(Scrie o povestire scurtă despre un bărbat sau o femeie,pe care frunzele veștede ale toamnei o /îl urmăresc pretutindeni și nu poate scăpa de ele orice ar face)

    Era odată o femeie ,care locuia pe străzile pustii ale Parisului. Aceasta își pierduse familia și casa în urmă cu cinci ani și de atunci locuia pe străzi și  era hrănită de către ospătarii unui restaurant,care îi dădeau resturi de mâncare. În fiecare zi când se ducea să își ia porția zilnică de hrană,frunzele veștede si ruginii ale toamnei o urmăreau.Unde se ducea aceasta, veneau și ele dupa ea.Nu putea scăpa nici gând de ele dar femeia se obișnuise cu acestea și chiar se împrietenise cu frunzulițele.Oamenii îi spuneau Doamna Frunză sau Frunzulița.

    Se spune că atunci când Doamna Frunză era tânără și avea o viață normală era foarte bogată dar și bună la suflet,chiar dona bani copiilor sărmani.

  - Acum,pe ea,cine să o ajute? Copiii,frații,surorile pe care nu îi mai avea din păcate? Acum  era doar ea cu frunzele.

    Iată că peste câțiva ani o rudă mai îndepărtată,o găsi și o îngriji,iar de atunci Doamna Frunză a devenit o femeie respectată și elegantă.Dar,când vine toamna,este nedezlipită de prietenele ei,frunzele.

 

 
  • monica Harhoi
    Doamna Frunza
    2
    643