Afiseaza creatiile participante la concurs
2 aprecieri
620 vizualizari
MAZILU TUDOR
POVESTI SI LEGENDE DIN EUROPA
Clasa: a 2-a
Data postarii: 30.06.2017
 

POVESTI SI LEGENDE DIN EUROPA

LEGENDA CELOR TREI COPACI

(Povestire)

 

            Eu am ales această legendă, deoarece iubesc şi prețuiesc natura. Aceasta prezintă  povestea a trei copaci care aveau dorințe diferite pentru viitorul lor.

            M-a impresionat visul primului copac. Pomul voia să devină  cea mai frumoasă  ladă  cu comori.

            Dorința celui de-al doilea copac e următoarea: arborele se gȃndea că va fi o corabie pe care vor urca regi şi ȋmpărați.

            Ce şi-a propus cel de-al treilea copac a fost foarte impresionant: copăcelul a decis să fie ȋnalt şi atunci cȃnd copiii se vor uita la el să ȋşi aducă aminte  de Dumnezeu.

            Intr-o zi, apărura trei tăietori. Fiecare s-a dus la un copac: doi tăietori s-au dus la primul şi al doilea copac. Ei au zis exact ce cautau. Al treilea tăietor se uita la trunchiul arborelui şi a zis că ar putea fi bun.

            Cei trei copaci au ajuns ȋn locuri diferite: primul la un tȃmplar, al doilea la aterierul unui constructor şi cel de-al treilea a ajuns la un muncitor.

            Primul nu a fost o ladă de comori, ci o iesle. Cel de-al doilea a devenit o simplă barcă, nu o corabie, iar al treilea a fost cioplit şi transformat ȋn grinzi.

            Ȋntr-o seară, apărură doi călători care au urcat pe barcă. O furtună iscată peste noapte a fost oprită de unul dintre ei, ridicȃnd bratul.

            Ȋntr-o dimineață, a fost construită o cruce din al treilea arbore, pe care au răstignit un bărbat. Duminică, pămȃntul s-a umplut de lumină, iar cel de-al treilea copac a aflat că iubirea lui Dumnezeu răscumpăra păcatul din lume.

            Fiecare copac a avut visul său, dar rostul utilității fiecăruia a fost stabilit  de destin.

            Primul a devenit ieslea ȋn care s-a născut Iisus, al doilea transformat ȋn barcă l-a purtat pe ape pe cel mai mare ȋmparat, iar al treilea a fost crucea pe care a fost răstignit fiul lui Dumnezeu.

            Am ȋnțeles din această legendă că, deşi uneori suntem dezamăgiti de ȋntȃmplări sau evenimente nedorite din viața noastră, toate se ȋntȃmplă cu un rost, iar ceea ce se realizează mai tȃrziu este peste aşteptările noastre de foarte multe ori.

 

 

 
  • MAZILU TUDOR
    POVESTI SI LEGENDE DIN EUROPA
    2
    620