Afiseaza creatiile participante la concurs
1 aprecieri
364 vizualizari
Borza Ecaterina
Cãlãtorie în Grecia Anticã
Clasa: a 2-a
Data postarii: 29.05.2017
 

Cãlãtorie în Grecia Anticã

 

Împreunã cu verii mei Jack si Annie citeam o carte, Annie spuse:

- Ce bine ar fi sã intrãm în aceasta poveste minunatã, spuse ea!

Deodatã cartea deveni tot mai mare şi intrararãm în acea poveste țesutã cu mãiestrie de scriitor.

     Ajunşi in Grecia am observat cã un grup de bãrbati se îndreptau spre arenã, atunci ne-am dat seama ca începeau Jocurile Olimpice. Am pornit si noi in accea direcție dar pe drum ne-am adus aminte ca fetele nu aveau voie sa intre. Punându-ne mintea la contribuție ne-am zis ca problema s-ar rezolva daca am reuşi sa ne deghizãm in baieți. Zis şi facut am fugit la baile publice de unde am furat imbrãcamintea unor baieți, ne-am ascuns apoi pãrul sub niste fese şi ne-am intors.

    Am reuşit sa intrãm fara nicio problemã, jocurile tocmai începeau cu proba de alergare. Încântați peste masurã am început sã pariem între noi cine urma sa câştige cursa, Jack care era un bun alergãtor a intuit corect câştigãtorul si când acesta trecu de linia de sosire Jack strigã cât il ținurã plamanii de parca chiar el ar fii câştigat.

   Apoi începu sãritura in lungime, care de care mai galanți sportivii se pregateau, ei trebuiau sã sarã cât mai departe. Fiecare sãrea mai departe decat celalalt proba fiind foarte stransã. Noi ca de obicei ne exprimam parerea legat de cine ar putea câştiga aceasta probã. Era foarte greu de ghicit cine va câştiga. Lui Jack îi plãcu aceasta probã dar eu şi cu Annie aveam alta pãrere. Proba s-a terminat si Annie ghici câştigãtorul.

  Urmarã luptele corp la corp, concurenții asemeni unor uriaşi se încleştau pãrând ca vor rãmâne aşa pe veşnicie, apoi ca de obicei fiecare ne-am spus pãrarea şi de data aceasta eu am ghicit.

  Urma aruncarea suliței, proba aceasta era foarte interesantã, tuturor ne plãcea dar cel care a ghicit de data aceasta a fost din nou Jack. Aruncarea cu discul urma mai apoi, fiecare jucator arunca discul cu forța pentru a câştiga, din nou Annie a ghicit chiuind de bucurie.

  Soarele apunea si Jocurile Olimpice erau pe terminate, câştigatorii probelor fura chemați în fața şi rãsplatiți de public cu aplauze iar de catre organizatori cu coroae din Frunze de laur, dupa încheierea festivitãții de premiere ne-am indreptat spre ieşire ajungând nu ştiu cum din nou in camera noastra.

-    Sã fii fost doar un vis, ne-am întrebãt toți deodata? Cred ca ne era frica sa raspundem la aceasta întrebare şi in acelaşi timp nu voiam sã strivim misterul, obosiți ne-am culcat.

 

 

Sfârşit

 

 
  • Borza Ecaterina
    Cãlãtorie în Grecia Anticã
    1
    364