Afiseaza creatiile participante la concurs
7 aprecieri
402 vizualizari
Radu Elena
Ana și Lupul - Scufița Roșie pentru cititori profesioniști
Clasa: a 4-a
Data postarii: 28.05.2017
 

Coșul cu plăcinte

Ana și Lupul - Scufița Roșie pentru cititori profesioniști

"Coșul cu plăcinte" este o minunată variantă a Scufiței Roșii , în care fetița se duce la bunica sa cu un coș cu plăcinte calde , aromate și dulci . Mama , la fel ca în povestea știută de noi , i-a zis Anei (Scufița Roșie) să nu se abată de la planul lor: să nu poposească în poienițe sau pe drum și în niciun caz să nu vorbească cu lupul . Scufița Roșie însă nu o ascultă ... Aceasta s-a gândit să-i facă cadou bunicii ei un buchețel de albăstrele. Complet greșit! Toate fiarele pădurii se adunară în jurul coșului pentru a vedea ce este în coșul cu o mireasmă îmbietoare . Animalele , când au văzut ce era în acel coș , au început să se certe. La un moment dat "musafirii nepoftiți" au început se înfrupte din coș pe motiv că îl imită pe șoricel. Minusculul mamifer a încercat să ia o bucată de prăjitură . Scufița Roșie a observat în cele din urmă ce se întâmpla cu plăcintele din coșul ei. Fetița începu să țipe. În zadar! Animalele lăsară coșul golit în iarbă, lângă ea ...

A doua zi , Scufița Roșie , se întoarse la vechea sa idee : trebuia să-i ducă coșul cu plăcinte bunicii . Zis și făcut ! De data aceasta Ana merse direct la casa bunicii, însă , din păcate , săracul copil se întâlni cu lupul . Fetița începu să întrebe animaluls  diferite lucruri  . Una din întrebări era: " Domnule Lup , vă plac plăcintele? ". Ei bine, Scufița Roșie , a încercat să păcălească animalul . Din păcate , Ana nu reuși să păcălească vietatea . Pisica ei , cu burta plină de prăjituri , sări pe fața lupului tocmai când acesta se pregătea să răspundă . 

                  În ziua următoare , copilul alergă până la casa bunicii , unde ar fi trebuit să fie ... lupul ! Nu dură mult până când , pe ușă , intră Scufița Roșie . Mai departe vă-nchipuiți ce-a urmat ... Vânătorul, auzind atâta larmă , intră și el pe ușă , să vadă ce se întâmplă în casa firavei bunici . Omul a reușit să-l sperie pe domnul Lup atât de tare că animalul a fugit. Bunica și Ana au ieșit din ascunzătorile lor . În sfârșit erau împreună!

Am ales această variantă a Scufiței Roșii deoarece mi s-a părut amuzantă partea când fiecare viețuitoare a pădurii gusta din plăcintele aromate din coș . 

 
 • Radu Elena
  Ana și Lupul - Scufița Roșie pentru cititori profesioniști
  7
  402
 • Radu Elena
  Eu și Împăratul Dragon
  7
  379
 • Radu Elena
  Copiii (Printul Fericit)
  9
  579