Afiseaza creatiile participante la concurs
1 aprecieri
364 vizualizari
Goga Firuța
Prețul libertății
Clasa: a 5-a
Data postarii: 08.05.2017
 

 

Prețul libertății

 

Dar clicul se stinse și ……………… ochii celor doi s-au deschis doar pentru un moment, pentru ca apoi să se închidă la loc. M’ma Bia, îngrijorată din ce în ce mai mult de această situație, îl întrebă pe Africa de ce nu-și poate deschide ochiul, dar Africa nu răspunde.

Timpul a trecut pe neștiute și Africa era mult mai schimbat și mai slab, se usca de pe picioare, cu fiecare zi care se sfârșea, deoarece durerea din sufletul său era adâncă, suferea că prietenul său Lupul Albastru nu-și putea deschide ochiul, iar el nu putea spune nimănui secretul lupului. Copilul nu mai mănâncă pentru că îi e frică că va deschide gura și va spune totul oricărei persoane care se află prin preajmă. Părinții lui Africa, mai îngrijorați pe zi ce trece, cheamă un doctor, dar el nu poate face nimic. Totuși în cele din urmă doctorul îl întreabă pe Africa:

-          Mi-ai putea spune de ce nu îți poți deschide ochiul? Dar Africa nu răspunde.

-          Doamnă și domnule Bia mi-ați putea spune povestea fiului dumneavoastră?

- Desigur! Între timp, părinții îi spun doctorului tot ceea ce știau despre Africa și doctorului îi vine o idee:

-          Mi-ați mai putea spune dacă Africa a luat parte la vreun accident?

-          Păi să vă spunem sincer nu este băiatul nostru adevărat, ci doar l-am înfiat. Dar din câte ne amintim, da!

-          Și ce accident?

-          El era într-un camion un fel de autobus mic, șoferul a condus prea tare și într-o curbă s-a răsturnat camionul.

-          Bine, dar Africa a pățit ceva?

-          Nu, doar a leșinat.

-          Ok! După ce s-a trezit ochiul lui s-a deschis?

-          Da, dar de acum câtva timp s-a închis!

-          Bine, a fost cumva într-un loc anume și a văzut ceva?

-          Da, desigur, a fost la grădina zoologică și a văzut un lup care nu își putea deschide ochiul!

-          A, a, a! Am înțeles! El nu și-a deschis ochiul deoarece a văzut lupul care nu-și putea deschide ochiul.

Africa l-a întrerupt:

- Bine, haideți să vă spun ce am pățit! Eu i-am dat ochiul meu lupului. Pentru ca Lupul Albastru să poată să-și vadă din familia și pe lupoaica cu blană aurie.

Părinții adoptivi și doctorul priveau încremeniți și ascultau muți de mirare întâmplarea copilului. Nu știau ce să creadă, nu știau dacă să fie îngroziți de gestul copilului sau să fie impresionați de sacrificiul său. Cert este că ochiul vindecat al lupului era de fapt ochiul copilului. Cei doi bătrâni se uitat speriați la Africa. S-au mai liniștit un pic când au început să accepte situația, când au realizat că acest nou membru al familiei lor va putea să trăiască fericit folosindu-și doar un ochi și când au văzut că sănătatea lui Africa începe să se îmbunătățească.

În schimb doctorul nu putea trece peste sacrificiul micului om. Era mișcat până în adâncul sufletului de gestul lui Africa și mai ales de faptul că gestul a fost inutil, deoarece Lupul Albastru era tot în cușca de la grădina zoologică, între gratii, fără să-și vadă familia. Așa că luă o decizie, care avea să-i schimbe radical toată viața. I-a adoptat pe toți membrii familiei Bia, apoi a făcut cereri la toate organizațiile care luptat pentru drepturile animalelor și în final a obținut eliberarea Lupului Albastru.

Doctorul, împreună cu Africa și cu o cușcă în care stătea cuminte Lupul Albastru zburau deasupra zăpezilor eterne din Alaska. Ajungând la destinație cei trei prieteni au pornit pe jos spre locurile unde vâna haita de lupi a Lupului Albastru. După o istovitoare călătorie, după ce cei doi oameni aproape au înghețat în depărtare s-au văzut cinci lupi roșcați și o lupoaică cafenie, urmați de mama lor. Bucuria Lupului Albastru era de nedescris. Acum a putut pentru totdeauna, să-și deschidă amândoi ochii, sărea prin zăpadă, alerga după frații săi, se bucura de libertate, de aerul curat. 

Dar, iată că a sosit și momentul despărțirii, inima lupului era ruptă în două. Pe de o parte nu vroia să se mai despartă niciodată de familia sa, pe de altă parte nu dorea să-și piardă nici prietenul, pe Africa. Și sufletul copilului era îndurerat, Lupul Albastru purta o parte din Africa, mai mult acum erau frați pe viață și despărțirea nu era tocmai ușoară.

Doctorul vedea suferința celor doi. Era clar că lupul nu se putea întoarce la grădina zoologică, așa că a decis să se mute el, cu toată familia lui, chiar și cea adoptată în Alaska. și astfel doctorul și-a deschis un cabinet în îndepărtata Alaska, și-a făcut o casă călduroasă, cu o curte imensă, care ducea într-o pădure adâncă și bătrână de brazi.

Din când în când, în această pădure se auzea urletul unui lup și atunci Africa pornea pe urmele prietenului său, străbătând dealuri și văi, jucându-se împreună, bucurându-se de prietenia lor și spunându-și unul altuia peripețiile zilnice, bucurându-se de libertatea unui ținut neatins încă de mâna omului și spunându-și că nu există fericire mai mare ca acesta.  

 
  • Goga Firuța
    Prețul libertății
    1
    364