Afiseaza creatiile participante la concurs
1 aprecieri
539 vizualizari
Roman Bogdan
Ochi de lup (alt final)
Clasa: a 5-a
Data postarii: 08.05.2017
 

 

Ochi de lup (alt final)

 

Atât Africa cât și Lupul Albastru puteau vedea acum cu amândoi ochii, deși imaginile pe care le visau nu erau tocmai așa în realitate. Mai exact, grădina zoologică nu s-a acoperit de zăpadă, iar dincolo de gratiile cuștii era aceeași imagine tristă a unor animale părăsite și abandonate, lăsate mai mult în voia sorții. Lupoaica cu blana aurie, cei cinci lupi roșcați nu existau decât mintea, sufletul și amintirea Lupului Albastru.

Prietenia dintre cei doi a rămas la fel, bucurându-se unul de compania celuilalt în fiecare zi. Africa stătea în fața cuștii lupului și povesteau ore întregi la nesfârșit. Dar într-o zi Africa rămase surprins de un anunț, aflat la intrarea grădinii zoologice: Vindem Animale! Africa își rugă familia adoptivă să facă tot posibilul pentru a le ajuta pe bietele animale să scape, să nu fie vândute unor alte grădini zoologice, sau mai rău unor colecționari sau vânători, care să le omoare.

Micul copil era cu inima sfâșiată că nu știa ce se va alege de soarta prietenilor lui: Oale, Ghepardul, Lupul Albastru, chiar și de mica hienă îi părea rău. Animalele erau și ele la fel de triste, deoarece nu știau ce destin le așteaptă, se obișnuiseră unele cu celelalte, legaseră prietenii și acum totul părea că se sfârșește.

În cele din urmă Africa își ia inima în dinți și merge la directorul grădinii zoologice cerându-i să elibereze bietele animalele, deși în inima lui nu prea știa ce o să facă cu ele și ceea ce în mod normal nu este posibil. Copilul îi spunea că poate să facă orice îi cere pentru prietenii săi. Directorul acceptă, dar era perfect convins că Africa, fiind copil nu poate să îndeplinească ceea ce îi va solicita. Prima, dar și cea mai simplă cerință era să curețe interiorul grădinii zoologice. Bia avea încredere în Africa, că va putea să îi îndeplinească cerințele directorului. În mai puțin de două ore, Africa reuși să curețe întru totul grădina zoologică. T'ta Bia, ca și răsplată, îi dădea câte trei bomboane de ciocolată la fiecare cerință îndeplinită de către băiat. Directorul fusese impresionat. A doua cerință era să vopsească porțile grădinii zoologice. Copilul avea la îndemână șase culori: roșu, maro, negru, alb, portocaliu, și sclipici. Copilul se pare că avea niște gusturi bune pentru că făcu poarta maro spre negru cu puțin sclipici. Răsplata lui T'ta Bia era de mare folos pentru Africa, căci însemna că are cu adevărat încredere în el. Directorul avea impresia că sarcinile date lui Africa sunt mult prea simple așa că cea de-a treia cerință fusese că Africa trebuia să dea mâncare animalelor care erau lihnite. Africa primi mâncarea care trebuia dată animalelor, dar el se înțelegea mult prea bine cu animalele fioroase ca să îi fie frică de ele. Africa o făcu și pe aceasta. Directorul era complet uimit. După două-trei minute de gândire, directorul cedă și îi dădu toți prietenii săi. Acum, din păcate, problema era că nu aveau unde să locuiască, nici unde să țină minunatele animale.

Deodată, un om bogat se oferi să îi ajute, le dădu o casă mare și un loc unde să poată ține animalele. Ei au mai primit și câțiva bani, ca să se poată întreține. Cu un noroc mare, T'ta și M'Bia își găsiră un loc de muncă. Mergeau în excursii, iar printr-o minune, T'ta Bia reuși să îi vindece ochiul Lupului Albastru. Și, așa, familia Bia au trăit fericiți până la adânci bătrâneți. Iar Grădina Zoologică a dat faliment.

 

 
  • Roman Bogdan
    Ochi de lup (alt final)
    1
    539