Afiseaza creatiile participante la concurs
1 aprecieri
305 vizualizari
Bălănean Mihai
Evadarea
Clasa: a 5-a
Data postarii: 08.05.2017
 

Evadarea

Lupul Albastru, după ce a aflat povestea vieții lui Africa, îi acceptă prietenia. Ei își petrec zilele împreună, povestindu-și unul altuia întâmplările din viața lor și dorințele lor ascunse. Astfel Africa a aflat cât de mult Lupul Albastru își dorește să se întoarcă pe meleagurile natale și să își revadă familia, pe cei 5 frați roșcați și mai ales pe sora sa aurie.

Într-una din zile, Africa a aflat de la T’ta Bia, că grădina zoologică se va închide. El împărtășește vestea Lupului Albastru. La aflarea veștii Lupul Albastru se întristează, crezând că va trebui să se despartă de Africa, singurul lui prieten, pentru totdeauna. El bănuia că toate animalele vor fi mutate la altă gradină zoologică, iar Africa va rămâne cu părinții lui adoptivi. Tristețea lupului a fost observată de Africa, care la rândul lui era supărat din cauza despărțirii.

Stând la povești cu prietenul său, lui Africa îi vine o idee. Îi propune lupului să fugă împreună și să încerce să ajungă în Alaska, pe meleagurile natale ale Lupului Albastru. Cu gândul la familia lui, lupul acceptă propunerea, dar știe că singur nu vor reuși. Africa îi propune să ceară ajutorul părinților adoptivi, care sunt mari iubitori de animale și în care avea multă încredere. Însă Lupul Albastru nu avea încredere în oameni, cu excepția lui Africa și credea că M’ma și T’ta Bia nu numai că nu îi vor ajuta, dar îl vor împiedica pe Africa să plece. El îl roagă pe Africa să nu le spună nimic despre intențiile lor.

Cei doi discută zile în șir despre planul lor și stabilesc detaliile evadării. Africa urma să facă toate pregătirile necesare călătoriei. El a pregătit provizii de hrană și a stabilit ruta pe care urmau să călătorească. Când totul a fost pregătit, cei doi au stabilit ziua plecării ziua în care se făceau reparații la cuștile animalelor, deoarece atunci animalele sunt lăsate să se plimbe liber prin grădină îngrădită.

Ziua cea mare a sosit. La ora stabilită, când oamenii erau ocupați cu reparațiile, Africa s-a dus la poarta grădinii zoologice pentru a-l elibera pe lup. Când cei doi încercau să plece, a apărut paznicul. În același moment a apărut și T’ta Bia, care l-a reținut pe paznic și astfel cei doi au reușit sa fugă nestingheriți. Băiatul și lupul au stat ascunși în camera lui Africa, așteptând lăsarea întunericului. Spre seară T’ta Bia a venit acasă cu vestea că Lupul Albastru a fugit de la grădina zoologică. Bănuind că Africa are de a face cu evadarea, T’ta Bia l-a chemat să îi vorbească. Africa, având încredere în părinții lui adoptivi, le explică planul lor și îi roagă să îi ajute. Înțelegând prietenia dintre Africa și Lupul Albastru și din compasiune pentru lup, M’ma Bia și T’ta Bia decid să îi ajute pe cei doi.

            În întunericul nopții, călăuziți de lumina lunii, cei patru pornesc într-o călătorie lungă, plină de peripeții către Alaska, pentru a îndeplini visul ascuns, al Lupului Albastru de a-și revedea familia și locurile natale. Povestea călătoriei reprezintă o altă pagină a acestei cărții, pe care nu o să v-o zic acum, vă las să vi-o imaginați, dar pot să vă descriu fericirea din ochii lupilor când și-au văzut fratele și faptul că blana lupoaicei arămii a devenit din nou arămie sclipind în soarele rece al Alaskăi.

            Acum ochiul Lupului Albastru s-a deschis definitiv pentru a vedea strălucirea zăpezii mult visate, pentru a-și vedea familia. Acum ochiul său nu mai vedea răutatea oamenilor, nu mai vedea gratiile cuștii de la grădina zoologică, nu mai vedea singurătate și durere,  vedea libertate, fericire, zăpada mult visată.

 Lupul Albastru s-a întors spre Africa pentru a-i mulțumi. Ochii celor doi prieteni erau în lacrimi, strângându-se unul pe celălalt în brațe au realizat că prietenia lor va dura o eternitate. Și astfel copilul s-a urcat pe coama lupului Albastru și împreună cu haita de lupi au pornit spre împărăția de gheață, spulberând zăpada dincolo de orizont spre o altă lume, poate mai bună, cu siguranță mai bună, dar asta este o altă poveste despre ...

 

 
  • Bălănean Mihai
    Evadarea
    1
    305