Afiseaza creatiile participante la concurs
1 aprecieri
366 vizualizari
Cardoș Abel
Prietenie sinceră
Clasa: a 5-a
Data postarii: 08.05.2017
 

 

Prietenie sinceră

 

Lupul Albastru și-a deschis ochiul și l-a întrebat pe băiatul pe nume Africa, care și-a închis la loc ochiul și nu-l mai putea deschide, sau nu vroia:

-          De ce te prefaci?

Africa nu scoate nici un cuvânt.

-          Ai de gând să răspunzi?

Africa în continuare nu scoate niciun cuvânt. Lupul Albastru renunță și nu-l mai întrebă. Africa nu voia să-i spună motivele ce se preface. Mă rog, trece el peste asta și zice:

-          O să treacă...

Și se jură că nu va spune acest secret ca nimeni, și absolut nimeni să nu-l afle. Lupul îi spune băiatului că și el avea probleme cu ochiul și i-a trecut pentru că a învățat să privească partea frumoasă a lumii și așa a reușit să își deschidă ochiul. Africa îi înțelege întâmplarea. După ceva timp, Africa nu mai putea să rabde ca să privească doar cu un ochi, așa că i-a spus un secret cum să-i vindece ochiul. Evident că i-a spus între patru ochi. I-a mărturisit totul că nu a luat medicamente și niciun fel de picături, din cele prescrise de medic și că de fapt nu-și mai poate deschide ochiul, decât printr-o magie.

Așa că Lupul Albastru pentru a-l salva l-a dus la un vechi prieten, pe care îl chema Apalamer și i-a spus prietenului său întâmplarea. Acesta, fiind un vechi vrăjitor și magician i-a dat jumătate dintr-o poțiunea magică, care l-a vindecat de fapt și pe Lupul Albastru. Apalamer i-a spus că trebuie să-i dea ceva în schimb pentru poțiune. Lupul Albastru și cu Apalamer au discutat între patru ochi despre afacere. Lui Apalamer i-a convenit oferta și au făcut afacerea. După ce au luat poțiunea rară, Lupul Albastru i-a explicat lui Africa că nu funcționează leacul la oameni așa ca la animale, trebuie să aducă o floare rară pe nume Rhea, de pe vârful muntelui Legoras. Evident, Africa s-a dus repede după floare și după trei zile a ajuns în vârf și a văzut-o. Era fermecătoare, cu petale de aur, pe care îți plăcea să le vezi în fiecare zi. Când a vrut să o ia, a apărut o gorilă pe nume Lilabo. Gorila spune:

-          Ca să iei floarea, trebuie să răspunzi la o ghicitoare.

-          Sigur, spune-o, a răspuns băiatul.

-          Cum dorești! Pălărie într-un picior, ghici ciupercă ce-i?

-          Hm... se gândește el.

Africa nu înțelegea ce este cu cuvântul ciupercă. Gorila spune:

-          Trebuie să fii atent!

-          Aaaaa... știu. Răspunsul este Ciuperca.

-          Răspuns corect. Poți să iei floarea!

-          Mulțumesc.

Când ajunge la Lupul Albastru îi aduce floarea și prepară leacul într-o farfurie mică de porțelan. Africa îl bea până la fund, iar Africa i-a spus că-i va rămâne mereu dator, iar Lupul Albastru zice:

-          Cu plăcere omule, cu plăcere!

Africa și Lupul Albastru s-au întors acasă fericiți, copilul vizitându-l pe lup în fiecare zi, spunându-i povești și făcându-i viața frumoasă, uitându-se unul în ochii celuilalt și amintindu-și cu drag de întâmplările trăite. Și astfel povestea celor doi prieteni s-a încheiat, demonstrându-ne că poate exista prietenie și între animale și oameni și multe ori acestea sunt mai bune și mai drăguțe decât mulți oameni mari. 

 
  • Cardoș Abel
    Prietenie sinceră
    1
    366