Afiseaza creatiile participante la concurs
4 aprecieri
613 vizualizari
Adascaliti Maria Emilia
POVESTEA MARIEI
Clasa: a 2-a
Data postarii: 28.04.2017
 

POVESTEA MARIEI

 

           Biblioteca era plină cu cărţi de tot felul: de dragoste,  drame, poveşti cu tâlc, legende şi altele.

           Într-o zi, Maria s-a dus la biblioteca să ceară cartea ,,Poveşti şi legende din Europa“. Ea a citit toate poveştile, dar cea mai îndrăgită poveste a fost ,,Fecioara Căii Lactee, din Estonia”. Acesteia i-a plăcut povestea pentru că este o poveste de dragoste.

           Au trecut mulţi ani. Maria a devenit mama unei fetiţe, care are acum 24 de ani. Fetei i s-a întâmplat la fel ca în poveste. A fost cerută de mai mulţi peţitori, dar ea l-a ales pe cel pe care îi spunea inima. S-au logodit iar apoi băiatul inimii sale a plecat în armată. Desigur, era soldat şi plecase în misiune.

           A trecut primăvara, chiar se sfârşea şi vara, dar el nu a venit. Fata s-a retras într-un loc ascuns ca să-şi aline tristeţea. Plângea şi plângea fără oprire. Se gândea doar la iubirea sa.

          Cum nu era nicio veste de la fata ei, Maria întrebă pe la prieteni şi căută în locurile preferate ale fetei. O găsi la cabana din pădure unde mergeau în vacanţele de iarnă când era mică. Bucuria fetei la venirea mamei fu intensă. Cele doua stătură de vorbă ore întregi. Maria încerca să-şi liniştească copilul şi începu o poveste:

         A fost odată o fată pe nume Linda care era fiica Cerului Nordului. La ea veniseră mulţi peţitori: fiul Stelei Polare, fiul Lunii, fiul Soarelui şi fiul Aurorei Boreale ca să o ceară de soţie. Ea îl alese pe fiul Aurorei Boreale pentru că nu merge pe acelaşi drum, luminează pe cine vrea şi se opreşte când vrea.

           Atunci tatăl fetei dădu o petrecere în cinstea celor doi. La o asemenea bucurie toate astrele au fost invitate, dar ceilalţi peţitori ai fetei nu au vrut să vină de tristeţe. Dupa logodnă, feciorul Aurorei Boreale plecă pe cer, nu înainte de a-i promite miresei lui că se va întoarce *ând pentru nuntăşi ea o săîşi facă rochia de mireasă cu stelele culese de el.

          Cum timpul trecea şi Fiul Aurorei Boreale nu mai venea,de atâta tristeţe ochii fetei erau plini de lacrimi ce se transformarăîn râuri.

Văzând atâta tristeţe pe chipul fetei lui,Cerul Nordului, Uko, o ajută săîl vadă pe Fiul Aurorei Boreale,ţinut departe de mireasa lui, făcându-şi datoria. Veniră vânturile şi o luară pe Linda pe aripi ca să o ducă pe mijlocul cerului, de unde putea vedea întreaga lume. Ea era acum fericităşi preferă să rămână pe cer să-şi privească iubirea şi să călăuzească păsările călătoare.

         Şi ... se spune că aceasta încă mai este pe cer, formând Calea Lactee.

        Aţi ghicit … numele fetei Mariei este Linda şi da ... a înţeles că iubitul ei îşi face datoria şi se va reîntoarce la ea.

 

 
 • Adascaliti Maria Emilia
  AVENTURI IN MIEZ DE NOAPTE
  6
  3,368
 • Adascaliti Maria Emilia
  POVESTEA MARIEI
  4
  613