Afiseaza creatiile participante la concurs
1 aprecieri
293 vizualizari
Talpoș Mădălina Bianca
Aceasta nu este o carte
Clasa: a 7-a
Data postarii: 26.04.2017
 

                                        

Aceasta nu este o carte”

 

            Cartea este importantă, deoarece ea reprezintă o adevărată comoară, „miezul literaturii”. Ea cuprinde trecutul, prezentul și viitorul. În interiorul poveștilor descoperim citate care sunt transformate în adevărate personaje, citate care ne pot călăuzi pașii în viață. Cartea se leagănă uşor în mâinele cititorului si îl poartă în aventuri unice.

             Cartea întitulată „Aceasta nu este o carte”, de Keri Smith, judecând după titlul, ne dă de înţeles că este una neobisnuită, diferită de restul cărţilor cu care ne-am obișnuit. Este mai mult decât o carte, este o călătorie. Din primele fraze suntem avertizați că urmează să pășim într-o lume cu totul diferită, o lumea ce așteaptă să fie descoperită pas cu pas: „Esti pe cale sa pornești într-o călătorie…”. Această carte ne dă puterea de a avea încredere în forțele proprii, în ideile, în visele, dar si în sentimentele pe care le avem, ne dă posibilitatea de a fi noi înşine, de a ne crea propria carte, de a fi protagoniști în propria aventură.

            Fiecare pagină scrisă are un scop, de exemplu pagina 56: autoarea ne ajută sa gândim liber, să ne așternem toate ideile pe care le avem în minte pe acea pagină. După cum era cerinţa, planeta ne aparține, prin urmare, putem scrie și face orice ne trece prin minte. Eu am ales sa transform o planetă simplă, într-una plină cu ciudăţenii care nici nu există în realitate. Acei mici păianjeni pe care i-am descris, au apărut prin lovirea unor planete, apoi s-au transformat într-o mică armată condusă de Domnul Vulcan, un conducător rău, cu sânge rece. Acesta a ajuns pe planeta „STIVI” prin puteri necunoscute, fiind încă un mister chiar si pentru mine. Temperatura acestui loc este mereu scăzută, înghețul își face simțită prezența zilnic. Micii păianjeni sunt acoperiţi cu un strat de solzi care este rezistent la temperaturile foarte joase ce predomină pe planetă. Aceşti mici paianjeni iubesc copacii arşi de vulcani şi ierburile foarte mari, uscate și rozalii. Este planeta unde nimeni nu ar dori să trăiască.

                Autoarea a creat această carte cu gândul la cititorii săi, deoarece mulţi dintre aceștia au frica de a-şi exprima ideile, de a-şi împărtăşi gândurile cu cineva. Prin urmare, scopul acestei cărți este acela de a-i ajuta pe oameni să aibă încredere în ei, în ideile pe care le au în minte. De exemplu, pagina 141 a fost creată pentru a ajuta cititorii să îşi aștearnă ideile acolo. Este vorba despre schimbările pe care le-am face dacă am fi liderul lumii. Acesta este un mod foarte bun de a-ţi exprima ideile. Aceasta a fost prima pagină pe care am completat-o, deoarece mi s-a părut foarte interesant să scriu despre ceea ce nu aș putea să le spun multor oameni, deoarece pe unii  nu îi interesează să afle ce schimbări aș face pentru lumea în care trăim. Mulţi dintre noi, dacă am ajunge la stadiul de a schimba lumea, ne-am gândi numai la binele nostru. În schimb, dacă eu aș ajunge la nivelul la care mi s-ar îngădui să pot schimba lumea, aș distruge toate bolile posibile, aceste mici furtuni ale sufletului si trupului, dând astfel o şansă speranţei de a trăi într-o lume fără durere.  Dar totuşi datorită acestor furtuni învăţăm de cele mai multe ori să fim puternici, mai buni, eliminând astfel diverse păcate care îl încearcă pe om în momentele în care se consideră invincibil.

          Toată viaţa am fost învăţaţi sa desenăm fără a depăşi conturul, să scriem corect şi să citim o mulţime de cărţi care ne îmbogăţesc vocabularul, ceea ce este un lucru bun, însă carte „Aceasta nu este o carte”, de Keri Smith ne ajută să înţelegem de ce este bine să ştim să facem aceste lucruri, chiar dacă unele pagini din această carte sunt exact opusul regulilor pe care fiecare le-am învățat la  un moment dat.

        A fost o mare bucurie pentru mine să completez toată cartea, dar şi faptul că am avut șansa să aflu ceea ce semnifică titlul ales de autoare. Mi-am dat seama ca acest titlu are o mulţime de înţelesuri, fiecare îl percepe în felul său, fiecare îi dă o semnificație proprie, aparte. Această carte ne ajută să ne descoperim sau să ne redescoperim creativitatea, ne ajută să fim conștienți de aceasta, dar și de faptul că avem o imaginație bogată.        

 
  • Talpoș Mădălina Bianca
    Aceasta nu este o carte
    1
    293