Afiseaza creatiile participante la concurs
17 aprecieri
506 vizualizari
CHIVU BOGDANA MARIA
Despre Ana si lupul
Clasa: a 4-a
Data postarii: 02.04.2017
 

Despre Ana și lupul

Azi aș vrea să vă povestesc puțin despre cartea „Ana și lupul Scufița Roșie pentru cititori profesioniști”, scrisă de Francisca Stoenescu. Mai exact, am ales o poveste despre care să scriu. Povestea are același nume ca și cartea, „Ana și lupul”.

Am ales această poveste pentru că poveștile triste sunt ca niște nori pe cerul basmelor. Această poveste este o rază de soare, chiar dacă are și o parte tristă.

Ce m-a impresionat la această poveste a fost legătura dintre o bunică și un lup care a fost confundat cu un câine. Acesta a fost îngrijit și iubit la fel de mult, a apărat ograda ca un brav erou, nu a atacat-o ca un lup sălbatic.

Totuși, orice poveste are un erou care învinge toate greutățile și apără un lucru drag. De ce am ales eu această poveste când aveam atâtea opțiuni? Răspunsul este foarte simplu. Doar această poveste m-a emoționat până la lacrimi. Asta căutam la o poveste.

Acest lup a dus lupte extraordinare. A apărat ceea ce îndrăgea și nu a renunțat. Nici prietenii lui nu l-au abandonat la nevoie. Și cred că indiferent cât erau de grave rănile, nimic nu l-ar fi oprit.

Din păcate, lupul  a fost omorât de vânător, dar acel moment m-a emoționat pentru faptul că haita l-a apărat până în ultima clipă.

Mai am un motiv pentru care am ales povestea. Este vorba despre  relația specială de prietenie, pe care nu am găsit-o în alte povești și pentru că am vrut să scriu despre o poveste mai veselă.

Cred că în această poveste, sunt binevenite expresiile care îmbunătățesc exprimarea. În plus, mai domolesc tristețea din sufletul cititorului. Una din ele, dar nu singura,  care mi-a atras atenția, este:

„ Ana se uită și ea uimită la șiragul de mărgele roșii înșirate pe zăpadă”.

Dacă vânătorul nu l-ar fi împușcat pe lup, povestea ar fi putut avea un alt final, fericit sau trist, depinde de imaginația fiecăruia.

 
 • CHIVU BOGDANA MARIA
  Despre Ana si lupul
  17
  506
 • CHIVU BOGDANA MARIA
  Glorioasa victorie
  17
  368