Afiseaza creatiile participante la concurs
1 aprecieri
295 vizualizari
Angheluta Gabriel
Gradul de interes pentru carte a cititorului
Clasa: a 7-a
Data postarii: 30.03.2017
 

           "Aceasta nu este o carte" de Keri Smith

                                                     Elev: Angheluţă Gabriel

                                                     Clasa a VII-a A

                                                     Şcoala Gimn. “ Sfântul Grigorie Teologul”, Galaţi

                                                      Profesor: Tudorie Maricica

 

 

            Răsfoind această carte, am regăsit niște sarcini interactive și foarte interesante.

            Preferatele mele au fost în general cele în care trebuia să desenez sau cele în care trebuia să scriu. Cea mai interesantă dintre toate a fost aceea în care trebuia să lipesc bani pe o pagină în care era desenată o fântână care spunea să-mi pun o dorință și să lipesc bănuții ca dorința să se îndeplinească.

            Altă cerință dată de Keri Smith era aceea de a face o hartă a traseului meu zilnic sau harta unei comori secrete dintr-un tărâm imaginar.

            Dacă stau să mă gândesc, cartea aceasta, chiar dacă este foarte diferită față de celelalte, este chiar foarte interesantă și distractivă.

            Mărturisesc că la prima vedere nu prea m-a atras, dar, când am început să o răsfoiesc, mi-am dat seama că este genul meu de carte. Cred că tuturor copiilor li s-ar părea interesantă cartea, deoarece este fascinantă și unică.

            Mai erau și alte probe foarte interesante, precum cele în care trebuia să-i adresezi o scrisoare celui mai bun prieten, cele în care trebuia să îți faci un formular în legatură cu un anumit subiect sau cele în care trebuia să scriu foarte mare sau foarte mic anumite lucruri.

             Însă au fost și unele cerințe care nu mi-au plăcut precum cea în care trebuia urâţesc o pagină, rupând-o sau scriind înjurături pe ea. 

            Altă sarcină care nu mi-a plăcut a fost aceea în care am fost nevoit să iau o pagină cu care trebuia să acopar o altă pagină care nu îmi place. Această idee nu mi-a plăcut, pentru că nu aveam de ce să acopar vreo pagină deoarece cartea este perfectă așa cum e.

              Eu cred că pentru cititori gradul de interes pentru carte este foarte mare, pentru că sarcinile și cerințele te țin cu sufletul la gură până afli ce urmează și nu te lasă să închizi cartea până nu termini dorind să descoperi totul din aceeaşi seară.

Pentru mine această carte a fost o experiență uimitoare atât din punct de vedere al dezvoltării imaginației, dar și din punctul de vedere al frumuseții cărții.

             Prin urmare, eu recomand tuturor copiilor cartea, pentru că nu este greu de citit și te surpinde plăcut prin faptul că este o carte  unică prin tematică şi mod de prezentare. Lectură plăcută!

 
  • Angheluta Gabriel
    Gradul de interes pentru carte a cititorului
    1
    295