Afiseaza creatiile participante la concurs
42 aprecieri
381 vizualizari
Soalca Catalin
Cum a fost afectată de mediu temperatura corpului dinozaurilor cu sânge rece ?
Clasa: a 3-a
Data postarii: 15.03.2017
 

                           Cum a fost afectată de mediu temperatura corpului dinozaurilor cu sânge rece ?

   Această întrebare mereu m-a facut să caut cât mai multe informații despre dinozauri. În general aceste creaturi mistice pentru mine mi-au ridicat un semn de întrebare. De *ând am descoperit o carte care te ajută să întelegi mai bine cum au trăit dinozaurii. Printre foile puțin galbene am găsit un experiment. Acesta necesita să folosești niște instrumente cu care mama nu mă lăsa să umblu așa că am așteptat o zi în care să fie plecată. Și spre fericirea mea, ea a plecat la piața chiar a doua zi.
   Am scos cartea de sub pat, locul unde am ascuns-o pentru a nu o găsi mama, și am deschis-o la pagina cu experimentul. Am început sa citesc materialele de care aveam nevoie: fișă de carton mare, neliniată, de-asta am la birou, am fugit repede și am luat-o; creion, l-am luat din penar și l-am pus langa carton; un perforator cu o gaura, deși stiam că nu e bine, am intrat in camera mamei și i l-am luat, tot de acolo luând și foarfeca; termometrul cu tub și cronometrul le-am luat din sertarul de sus din bucatarie.
   După ce am așezat toate materialele pe pat am dat pagina ajungând acum la pașii pe care trebuia să îi fac. Prima dată trebuia să împăturesc foaia de carton pe lungime și apoi s-o desfac. Ca să fie mai frumoasă am desenat pe o parte un dinozaur verde. Am dat cu perforatorul două găuri în centrul foi. Am tăiat două fante puțin mai lungi decât lățimea termometrului, băgând foarfeca în fiecare gaură și tăind câte puțin pe fiecare parte. Am introdus termometrul prin fantele făcute astfel încât bulbul să ajungă în dreptul cozii lui Rex, dinozaurul desenat. Am notat temperatura pe care o arăta termomentrul și am pus hârtia afară astfel încât termometrul să se găsească în lumina puternică a soarelui. Cât am așteptat m-am pus să fac puțină *ățenie ca nu cumva să vină mama. Am pus toate lucrurile la loc și m-am întors la Rex. Am luat hârtia și am notat din nou temperatura, observând că de data asta era mai mare. Oare asta s-a întâmplat și cu adevărații dinozauri ? Soarele i-a încălzit prea tare și i-a făcut să dispară ?
   Am mai răsfoit puțin cartea care m-a facut să iubesc și mai mult dinozaurii. Cu ajutorul acestui experiment am aflat unul dintre motivele dispariției dinozaurilor: căldura. Ei erau niște reptile cu sânge rece care, deși aveau nevoie de o temperatură destul de ridicată, totuși lumina directă si puternică a soarelui le dăuna. Abia așteptam să vină mama acasă și să îi arăt și ei ce am aflat, iar mâine la școală le voi prezenta și colegilor mei experimentul. Sper să fie și ei la fel de încântați ca și mine.

 
  • Soalca Catalin
    Cum a fost afectată de mediu temperatura corpului dinozaurilor cu sânge rece ?
    42
    381