Afiseaza creatiile participante la concurs
11 aprecieri
395 vizualizari
Ciubăraru Diana Bianca
Cu Jack și Annie în Grecia antică
Clasa: a 2-a
Data postarii: 12.03.2017
 

Cu Jack și Annie în  Grecia antică

          Într-o zi,eu și prietenii mei,Jack și Annie,am inventat mașina timpului.Din întâmplare am ajuns în Grecia antică,în anul 776 î.H.,unde se desfășurau jocurile olimpice.Ele aveau loc o dată la patru ani ,cu întreceri sportive în onoarea lui Zeus.

          Jack zise:

          _ Știați că la jocuri participau numai bărbați, iar femeile nu aveau voie nici măcar ca spectatori în arenă?

          _Concursul ținea cinci zile,spuse  Annie. În prima zi defilau concurenții și depuneau jurământul olimpic,iar a doua zi avea loc întrecerea tinerilor.

          Le-am spus  și eu:

         _Întrecerile de alergare și luptele erau palpitante și aveau loc în a treia zi.Întrecerile cu care,de calărie și de tras cu arcul erau în a patra zi. Învingătorii erau premiați în a cincea zi.ei primeau drept răsplată o cunună din ramuri de măslin sălbatic.

         Am uitat să vă spun ce era mai interesant.Eu și Annie ne-am deghizat în băieți pentru a participa la Olimpiadă. Jack și Annie au participat la cursa de care. Au fost norocoși și au câștigat.

         Eu am concurat la întrecerile de alergări,însă ,aproape de final,am alunecat și am căzut.Nu am câștigat cursa. Dar ,ca în orice concurs,important  este să participi chiar  dacă nu câștigi.    

         Ne-am întors în timp ,de unde am plecat și am povestit întâmplarea noastră.

         Ne-am dus la biblioteca școlii noastre și dintr-o carte am aflat că după concursul care a avut loc în anul 392 î.H. împăratul roman,Teodosiu I, a interzis jocurile .El a ordonat distrugerea clădirilor și a arenei Olimpiei.

          V-ați întrebat vreodată de ce jocurile se numesc olimpiade? Vă spun eu:jocurile se numeau astfel pentru că aveau loc în câmpia Olimpia de la poalele

  Muntelui Olimp.

          Eu și prietenii mei așteptăm nerăbdători  următoarea călătorie în timp.

 

 
 • Ciubăraru Diana Bianca
  Operațiunea Nor de furtună
  20
  756
 • Ciubăraru Diana Bianca
  Cu Jack și Annie în Grecia antică
  11
  395