Afiseaza creatiile participante la concurs
6 aprecieri
351 vizualizari
Radu Maria
Stelele de pe cer
Clasa: a 2-a
Data postarii: 12.03.2017
 

Stelele de pe cer


        În drum spre școală am auzit o fetiță care îi povestea prietenei sale ce a visat.

        - Azi noapte am visat că m-am întâlnit cu o bătrână care m-a întrebat dacă doresc să mă joc cu stelele. Eu nu i-am răspuns, chiar dacă voiam să fac asta . Parcă mi-a citit gândurile când mi-a zis să mă duc la dig și să-l întreb dacă a văzut vreo stea. Am alergat până la dig și am făcut ce mi-a spus bătrâna.
        - Și ce ți-a răspuns digul? întrebă pritena curioasă.
        - Digul mi-a răspuns că a vazut mai multe stele și dacă sar în apă s-ar putea să găsesc vreuna. Din nefericire nu am găsit nici una. Am mers mai departe și am găsit un pârâu.
        - Și ce s-a întâmplat?
        - L-am întrebat dacă a văzut o stea, dar nici de data aceasta n-am avut noroc, a răspuns fetița. Pârâul mi-a zis să vâslesc că poate găsesc vreuna. Tot n-am găsit...Tristă am ajuns în fața unor spiriduși.
        - Oh, ce drăguț! rosti entuziasmată prietena.
        - I-am întrebat și pe ei despre stele, iar ei mi-au spus că dacă dansez cu ei poate găsesc o stea prin iarbă. Chiar dacă nu am găsit nicio stea, m-a înveselit faptul că m-au sfătuit să mă duc la Patru-Picioare și să-l rog să mă ducă la Fără-Picioare. Înainte să plec, mi-au rostit să mă duc drept înainte ca să ajung la Patru- Picioare. Am ajuns la el și acesta arăta ca un cal . El m-a dus la Fără-Picioare care arăta ca un pește. Fără-Picioare m-a dus la o scară și mi-a zis că va fi greu să urc, dar nu l-am băgat în seamă. Dintr-odată m-am trezit. Ochii mamei străluceau și nu am mai simțit nevoia de a mă juca cu stelele.
        - Ce vis interesant ai avut!

        Am ales această poveste deoarece mi-a plăcut foarte mult și mi-a venit ideea să realizez compunerea de mai sus. 

 
 • Radu Maria
  Operațiunea nor de furtună
  4
  424
 • Radu Maria
  Stelele de pe cer
  6
  351
 • Radu Maria
  Cursă de care la Olimpiadă
  7
  356
 • Radu Maria
  Casuta din padure
  8
  491
 • Radu Maria
  POVESTEA UNUI OM LENES
  10
  556