Afiseaza creatiile participante la concurs
1 aprecieri
260 vizualizari
Trestioreanu Maia
Aventura in Pompei
Clasa: a 3-a
Data postarii: 01.03.2017
 

Eu si prietena mea, Alina, am gasit de la usade la intrare un pachet mic, pe care erau scrise cifre romane.Am desfacut pachetul si am vazut un disc auriu cu o amprenta in mijloc.Pe disc scria in Latina ca trebuie sa apasam pe amprenta rosie pentru a calatorii in Pompei si pentru  salva misterele orasului.

            Curioase, am hotarat sa urmam instructiunile.

              Pe rand, am apasat pe acea amprenta si am ajuns in Pompei.Acolo am sesizat ca noi purtam haine romane:aveam cate o toga alba si sandale din piele.Orasul era cam trist si darapanat, erau strazi inguste iar locuitorii erau alarmati, vulcanul Vezuviu se pregarea sa erupa, cadeau bucati de roci peste casela oamenilor, iar cerul era plin de cenusa.Aerul devenise greu de respirat.

              Acolo am vazut o femeie mai ciudata si ne-am apropiat de ea:

-Veniti mai aproape, de cand va asteptam!Voi trebuie sa salvati cateva legende ale Popeiului.Ciudata doamna nu nea spus exact cum sa procedam, dar nea aratat calea catre biblioteca.Se parea ca noi eram singura speranta!Vulcanul se grabea sa arunce lava peste oras.

               Singurul  ajutor primit  a fost o harta a Pompeiului.

               Noi am pornit la intamplare pe o strada pustie. La un moment dat, dintre daramaturi a aparut un caine roscat si pufos.Era foarte trist.Am decis s ail pastram, si l-am numit Rakkii.

               Ne-am uitat mai bine pe harta si am vazut biblioteca, dar, pentru ca pornisem pe o strada la intamplare, nu stiam unde suntem. Cum ne plimbam noi pe acea strada, am vazut o tablita cu numele strazii: Strada Sperantei.

Am cautat pe harta strada Sperantei, am gasit-o si am vazut pe unde trebuie sa o luam spre biblioteca. Cand am ajuns acolo am vazut ca biblioteca era inconjurata de soldati. Ne-am tot gandit si ne-am tot gandit cum sa trecem de ei, dar nu ne venea o idee. Pana la urma am stability sa cream o diversiune pentru ca ei sa isi indrepte atentia intr-acolo. Am sesizat ca fiecare gardian avea cate un caine. Am pus dupa tufis o bucata de carne stiind ca fiecare caine se va duce dupa ea. Atuncin cand garzile au plecat eu si cu Alina am mers inauntru. In biblioteca am cautat toate salile dar nu era nimic, doar intr-o sa la era un cufar cu un cifru si ne-am gandit ca acolo erau toate legendele ramase dar nu stiam care este cifrul. Brusc, ne-am adus aminte ca pe cutia care am gasit-o erau cifre romane. Am format cifrul si a mers. Acolo chiar erau legendele Pompeiului, dar eu si cu Alina nu eram sigure ca acolo erau toate legendele. Asa ca noi ne-am mai uitat prin sali pana am auzit un sunet asurzitor. Mai intai ne-am uitat afara si am vazut ca vulcanul scotea lava. Din cauza panicii, mie si Alinei nu ne venea idea sa apasam iar pe amprenta. Mai intai am vrut sa iesim pe usa dar era deja in flacari. Asa ca am iesit pe geam. Pe jos era plin de lava. Am alergat pana la iesirea din Pompei, si de abia atunci ne-am adus aminte de amprenta. Pe rand cu speranta ca vom ajunge acasa am apasat pe rand pe amprenta. Fiecare a ajuns acasa nevatamat. Noi am adus cartile la biblioteca orasului nostru ca fiecare sa le citeasca.

 
  • Trestioreanu Maia
    Aventura in Pompei
    1
    260