Afiseaza creatiile participante la concurs
7 aprecieri
326 vizualizari
Radu Elena
Eu și Împăratul Dragon
Clasa: a 4-a
Data postarii: 19.02.2017
 

Eu și Împăratul Dragon

Într-o zi de vară, eu, Jack și Annie ne-am dus în căsuța din copac, cu permisul secret de bibliotecă. Trebuia să mergem în China Antică. Morgan ne-a întâmpinat cu titlul noii legende pe care aveam să o căutăm. În câteva secunde eram în China.
Acolo, am întâlnit un păstor care ne-a rugat să-i trasmitem țesătoarei de mătase că o așteaptă seara, pe acest câmp. Aici aterizase și căsuța din copac. După ce am întrebat păstorul dacă știe unde e biblioteca și acesta s-a îngrozit, nevrând să ne spună, am plecat să ne îndeplinim misiunea, dar și rugămintea lui.
Într-un târziu, am ajuns la țesătoarea de mătase și, după ce i-am transmis mesajul, ea ne-a dăruit un ghem de mătase naturală. Nu după mult timp, ne-am trezit alergați de niște soldați, așa că ne-am urcat într-o căruță aparent goală. Ne-am înșelat: era condusă de un savant. Acesta ne-a ajutat să ajungem în curtea palatului, fiind foarte fericit că vom încerca să salvăm cărțile.
În curtea palatului era Împăratul Dragon, arzând multe dintre cărțile puse în teancuri, în stânga sa. Eu, Jack și Annie ne-am înspăimântat că acest împărat va arde pergamentele și am acționat rapid. Annie a țâșnit de la locul ei și a adus mănunchiul de pagini. Aceasta i l-a pus în brațele lui Jack, care le-a băgat imediat în săculețul său. Problema era că Împăratul Dragon a văzut-o deja pe Annie. Acesta a chemat imediat gărzile. Oastea a început să alerge după noi.
Savantul, în timp ce alergam, ne-a sfătuit să mergem într-un mormânt ca să scăpăm de ei. Era o idee excelentă deoarece gărzilor le era frică să intre în mormânt.
Acolo, am văzut niște soldați, foarte realiști, din teracotă. Aceștia formau un labirint enorm. După ce i-am admirat o vreme, ne-am plictisit. Am vrut să plecăm, dar nu mai găseam ieșirea. Din fericire, Annie a descoperit că ghemul din mătase naturală se deșiră formând drumul pe care puteam ieși.
În sfârșit, am ajuns la căsuța din copac. Annie a observat două siluete care ne făceau cu mâna. Erau țesătoarea de mătase și păstorul. După ce le-am făcut cu mâna la rândul nostru, am plecat.
Când am ajuns înapoi în Frog Creek, Morgan ne aștepta. Aceasta ne-a spus că peste două săptămâni vom călători în Irlanda...
Abia aștept următoarea aventură!

 
 • Radu Elena
  Ana și Lupul - Scufița Roșie pentru cititori profesioniști
  7
  330
 • Radu Elena
  Eu și Împăratul Dragon
  7
  326
 • Radu Elena
  Copiii (Printul Fericit)
  9
  538