Afiseaza creatiile participante la concurs
2 aprecieri
257 vizualizari
GROSU ALEXANDRA
Vacanță în Orașul Vulcanului
Clasa: a 3-a
Data postarii: 17.02.2017
 

Vacanță în Orașul Vulcanului

 

Jack căută într-un sertar și găsi permisul secret de bibliotecă. Annie i-a spus lui Jack să meargă amândoi la căsuța magică din copac, să vadă dacă a venit Morgan cu o nou aventură pentru ei. Le-au spus părinților că lipesc 5 minute. Familia lui Jack se pregătea de o vacanță la munte timp de două săptămâni.

Când au ajuns la căsuța din copac, Morgan le-a făcut cu mâna. Ei au urcat în căsuță, iar Morgan le-a spus că trebuie să se întoarcă 2000 de ani în urmă, pe 24 august, pe vremea romanilor. Morgan le-a dat o carte care să îi ajute când întâlnesc ceva neobișnuit.

Cum au ajuns, Annie a simțit ceva neobișnuit. S-a speriat, dar eu i-a spus: „Nu te speria! Tu nu știi cum e la Roma? Cum te cheamă?”.

 „Annie!”, a răspuns ea. ”Dar pe tine? ”

”-Pe mine mă cheamă Alexandra. Bine ai venit! ”

”-Ne ajuți să găsim o carte? ”

”Da! Eu cunosc foarte bine Roma. Vă voi duce unde vreți. ”

O bătrână arăta cu degetul și spunea: ”Sfârșitul e aproape! ”

Eu am spus în șoaptă: ”-Ce înseamnă asta? ”

”Nici noi nu știm”.

Ne-am dus apoi la o bibliotecă veche, unde am găsit cartea căutată de Jack și Annie. Din ea au început să cadă pietricele mici aurii, cu foc. Am fugit cât ne-au ținut picioarele. Când Jack a deschis cartea, a citit în ea: ”De 800 de ani, Vezuviul era un munte liniștit ce se înălța deasupra orașului Pompei. Când, deodată, pe 24 august 79 d.H, a erupt, devenind un vulcan ucigaș”. Eu am spus: ”Vai! E azi acea zi. Mergeți acasă! ”.

”-Nu! Vino și tu cu noi Alexandra! ”.

 

 

 
  • GROSU ALEXANDRA
    Vacanță în Orașul Vulcanului
    2
    257