Afiseaza creatiile participante la concurs
5 aprecieri
640 vizualizari
Rugina Amalia
Călătorie în orașul vulcanului
Clasa: a 3-a
Data postarii: 15.02.2017
 

Călătorie în orașul vulcanului

 

           După ce a venit vacanța de vară eu am plecat in vizită la prietenii mei Jack și Annie. Jack, era un băiețel de 8 ani iar Annie o fetiță de 6 ani. Am ieșit afară în curte , intr-un copac am văzut o fetiță. Jack mi-a prezentat-o pe Morgan Le Fay prietena lor. M-au invitat sus în căsuța lor din copac, dar de fapt acea căsuță era un portal care ducea în Pompei, un oras pierdut. Morgan ne-a spus că acolo in Pompei, urma sa erupă un vulcan și ne-a mai spus ca trebuie să salvăm legenda din biblioteca Pompeiului.

           Dintr-o data, căsuța a inceput să se rotească din ce înce mai tare până când am ajuns in Pompei. Noi eram imbrăcați cu hăinuțe subțiri și opinci in picioare. Alergam pe străzi ca să aflam unde este biblioteca. O bătrânică ne avertiza sa plecăm de aici. Annie ne-a zis să o ascultăm pe batranică si sa plecăm de acolo dar eu și Jack am refuzat si am plecat in continuare în căutarea bibliotecii pentru a lua legenda pierdută. Am mers la toate tarabele din sat dar nimeni nu știa unde este biblioteca. Am fost la ultima tarabă iar cel de acolo ne-a spus unde este biblioteca, să facem o cotitură la dreapta apoi direct in față. Am mers după cum ni s-a spus și da, am ajuns la biblioteca satului. Am intrat repede inăuntru alergând cu sufletul la gură printre rafturile bibliotecii. Atunci când alergam printre rafturi, vulcanul a început să erupă.

          Mingi mari de foc cădeau peste tarabele drăguțe cu fructe și delicioase prăjituri. Annie ne-a spus mie și lui Jack să ne legăm perne de cap pe corp și la picioare, am făcut cum ne-a spus. Annie și cu mine am gasit legenda pierdută. Am ieșit din bibliotecă și am fugit. Am alergat prin diferite locuri, nici unul nu mai știa pe unde trebuia să o luăm. Jack spunea să o luăm la stânga, Annie spunea să o luăm la dreapta, eu am spus să o luăm prin față. Apoi, ne-am despartit in directiile pe care le-am spus cu toții. Jack a ajuns la o infundătură de pietre care luau foc, apoi a venit după mine. Annie a ajuns la o prăpastie plină cu lavă apoi și ea a venit după mine.

         Am văzut căsuța din copac am alergat spre ea, dar un râu cu lavă ne stătea în cale. Eu și Annie ne-am dorit să putem trece de râul cu lavă. Dintr-o data un om mare și puternic a venit in spatele nostru și ne-a luat in cârcă. Apoi a sărit peste râul cu lavă cu noi în cârcă, ne-a lăsat pe partea cealaltă. Apoi am alergat repede în căsuța magică și a inceput să se invârtească cu noi, apoi cănd am deschis ochii, eram iarăși în căsuța din copac cu Morgan Le Fay. I-am povestit toata aventura noastră în Pompei ,,orașul pierdut’’ . I-am dat legenda orașului pierdut si s-a bucurat foarte tare.

A fost o aventura pe cinste!

 
  • Rugina Amalia
    Călătorie în orașul vulcanului
    5
    640