Afiseaza creatiile participante la concurs
5 aprecieri
441 vizualizari
Tutuianu Ana Maria
Excursia mea în Pompei
Clasa: a 3-a
Data postarii: 15.02.2017
 

Excursia mea în Pompei

 

           Într-o zi am găsit în clasă, într-o pauză un stilou. M-am dus la doamna la catedră și am întrebat dacă a pierdut cineva un stilou. N-am primit niciun răspuns așa că l-am luat eu. Dar acasă, când am vrut să îl deschid am descoperit că nu avea peniță și din el ieșea praf magic. In următoarea secundă m-am trezit în Pompei îmbracată în tunică și sandale care se legau cu șireturi și avand la mine o poșetuță în care aveam stiloul. Cand am dat colțul eram cât pe ce să cad din picioare. Mă întâlnisem cu prietenii mei Jack și Annie:

          -Prieteni, cum ați ajuns aici și unde suntem? întreb eu curioasă.

          -Noi am ajuns printr-o căsuță fermecată din cel mai înalt stejar din pădurea din Frog Creek, îmi raspunse Annie. Dar tu cum ai ajuns aici?

          - Eu am ajuns cu ajutorul unui silou magic.

          Dar n-am reușit să îmi termin bine cuvintele că o ditamai bubuitura a scuturat tot orasul.

          - Vulcanul erupe în *ând. Trebuie să salvăm această legendă chiar acum, spuse Jack.

          - Ce legendă?

Jack îmi arătă bilețelul cu legenda.

         - Acum am înțeles. Dar unde e biblioteca?

         - Știm noi, răspunsera ei in cor.

         Am mers ce   am mers până am dat de bibliotecă. Acolo totul mai avea puțin și se dărâma. Ca să ne protejăm ne-am făcut un fel de armuri din perne. Am căutat în fiecare cameră (casa  fiind foarte mare) până am gasit-o pe cea cu biblioteca. Am căutat cam trei minute doar până ne-am dat seama seama că în loc de cărți se găseau doar papirusuri în această bibliotecă și unde erau scrise titlurile căutam dar cum ne-am dat seama ce si cum ne-am apucat să căutăm legenda. Fix cand am spus ”Am gasit!” a căzut o bucată de acoperiș fix în spatele meu. Mă speriasem foarte tare fiindcă crezusem că a căzut pe mine. Dar când am deschis ochii am văzut ceva și mai înfricoșator: lava cădea din cer. Am fost foarte surprinsă când ieșisem din bibliotecă întregi. Decum am ieșit am văzut un peisaj înfricoșător: lava căzând din cer, clădiri dărâmân - du-se, oameni alergând de colo-colo și vulcanul care de obicei era pașnic și liniștit acum erupea.

        Eu nu înțelegeam de ce prietenii mei se îndreptau spre vulcan dar dupa o explicație foarte amănunțită am înțeles totul. Cand am ajuns, ei s-au urcat în căsuță si ne-am luat „La revedere” și ei au plecat. Eu am mai ramas un minut să studiez peisajul după care am deschis stiloul și am plecat și eu.

       Când am ajuns acasă a fost uimitor faptul ca eram fix în momentul în care plecasem. Ajunsă acasa m-am dus la mama, i-am spus ca mai am trei exerciții și termin și ca i-au o pauză. Mama a fost de acord așa că în pauză am studiat cu atenție imaginile din capul meu fiindcă încă  nu credeam cele întamplate în acea zi. A fost înspăimântător și frumos. M-am distrat foarte tare în acea zi încât nu îmi venea să cred  cele  întâmplate. A fost ceva uimitor. A fost ceva unic. Am vazut cum era în vremea Romanilor cu proprii mei ochi, nu prin carti sau de pe internet. Nu îmi puteam scoate din cap acele imagini: bucata de tavan care căzuse la doar câțiva centimetri distanță de mine, lava căzând prin acea gaură, vulcanul Vezuviu. A fost uimitor și fascinant. A fost o zi uimitoare. O zi plină de aventuri într-un oras Roman: Pompei orașul distrus de vulcanul Vezuviu pe data de 24  ianuarie 79 D.H.A fost o experiență foarte frumoasă. A fost o experiență unică în viață.

       Tocmai cand vroiam sa ma apuc de teme a sunat telefonul. Erau  Jack și Annie:

       - Hei, ești gata de o nouă misiune în China Antică? întrebară în cor.

       - Cred ca o sa fiu gata după o pauză de câteva săptămâni.

       Toți am început să râdem. A fost o zi grozavă.

 

 
  • Tutuianu Ana Maria
    Excursia mea în Pompei
    5
    441