Afiseaza creatiile participante la concurs
2 aprecieri
452 vizualizari
BARBU DENISA ANDREEA
Cursă de care la Olimpiadă
Clasa: a 2-a
Data postarii: 01.02.2017
 

 

Cursă de care la Olimpiadă

 

 

 

      Împreună cu Jack și Annie am descoperit căsuța din copac,cu biblioteca magica a lui Morgan.

       Am pus degetul pe carte și am deschis Portalul Magic ce ne-a dus in Grecia Antică. Am luat cu noi cartea cu informații și permisele de bibliotecari.

       Când am deschis ochii, ne aflam într-un măslin, imbracați în haine ca ale romanilor din legenda orașului Pompei: tunici, sandale și pelerine.

  - Am ajuns la Jocurile Olimpice, strigă Jack!

       Am mers să ne uităm- aveam misiunea de a găsi legenda pierdutăa lui Morgan. Privind în jur,am vazut doar băieți. Eu și Annie ne-am mirat că nu era nicio fată. Mergând mai departe,am auzit o voce care ne-a oprit din drum: 

    - Stați, fetele nu au ce căuta înăuntru!!!!

S-a prezentat- se numea Platon -un mare filsof al Greciei, iubitor al înțelepciunii. S-a mirat că ne-a văzut pe mine și pe Annie acolo, apoi ne-a explicat că nu avem voie să privim jocurile deoarece este interzis fetelor.

       I-am spus cine suntem și i-am arătat permisele de bibliotecari, rugându-l să ne ajute în legătură cu legenda noastră.

      Platon ne-a condus la o tânără poetă talentată, care a fost plăcut surprinsă de întâlnirea cu noi și ne-a dat povestea ei să o ducem în țara noastră  să ne fie de ajutor în momente grele.

       Ajunși la Jocurile Olimpice, Platon ne explica despre fiecare în parte. Eu și Annie trebuia să rămânem afară pentru că nu aveam voie, și intrară doar băieții.,

       A început parada- pe rând au intrat: muzicienii,atleții olimpici, alergătorii, luptatorii și boxerii.Apoi urma atracția jocurilor, cursele de care.

       Annie și cu mine aveam un plan pentru a vedea spectacolul: ne-am deghizat în gardieni și ne-am strecurat printre oameni. Începea cursa de care. Eram atât de încântate de tot ce vedeam că țopăiam și aclamam în continuu. Într-un moment de neatenție, mantiile ni se dezlegară și coifurile se ridicară…fusesem descoperite!

       Multimea se holba la noi si soldații au dat năvală în arenă să ne aresteze.

    - Annie, am dat de bucluc! Am strigat eu speriata.

    - Ce o sa ne facem?

    Jack,vazând că suntem în necaz, și-a amintit de papirusul poetei. L-a ridicat in aer si,minune: acesta s-a transformat intr-un cal alb,mare și frumos care a intrat în arena și ne-a scos din mulțime pe toți trei. Toți au rămas muți de uimire!

      În timp ce ieșeam din arena, calului i-au crescut niște aripi gigantice, dar fragile și tragea carul după el spre cer.

       Am trecut peste stadion, peste statuia lui Zeus, peste statuia zeiței Nike, peste măslinul sacru și peste sala de sport, lasând in urma noastră Grecia Antică.

-          Spre casuța magică! Strigă Annie spre calul înaripat , iar acesta ne purta iute ca vântul încat bietul Jack abia putea deschide ochii.

   Ajunși la destinație, i-am mulțumit calului și nu mai voiam să ne despărțim de el. Cu greu am luat-o pe Annie de lângă frumosul cal înaripat.

   Am urcat cu toții în căsută, privind pe fereastră calul minunat ce se îndrepta spre văzduh.

   Morgan ne aștepta bucuroasă ca ne-am îndeplinit cu succes misiunea. Legenda pierdută era chiar Legenda Pegasului. Ne-a spus că nu trebuie să ne întristăm că nu vom mai vedea Pegasul. El este mereu cu noi, printre stele.

- Copii, toate legendele sunt cu noi printre stele și niciodată nu ne vor părăsi,zise Morgan.

   Am ieștit cu toții afară și priveam cerul plin de stele. 

-Pe cer putem vedea tot felul de constelații: Hercule, țesătoarea de mătase, șarpele-monstru Sarph și Pegas.

    Luându-ne la revedere de la frumosul Pegas și de la celelalte constelații ne-am intors prin portalul magic acasa, in Pennsylvania, bucuroși că ne-am îndeplinit misiunea și Morgan avea încredere in noi pentru alte misiuni. 

 
  • BARBU DENISA ANDREEA
    Cursă de care la Olimpiadă
    2
    452