Afiseaza creatiile participante la concurs
4 aprecieri
507 vizualizari
Moisescu-Goia Cezara
Călătorie în Țara împăratului Dragon
Clasa: a 4-a
Data postarii: 31.01.2017
 

                                                                                                                                                                             CONCURS

Când mi-am deschis ochii, am văzut prin fereastra de lângă pat stelele mici sclipind și luna rotundă luminând. Deodată, o rază sclipitoare care pornea din lună lumină o carte din bibliotecă.

-          O fi vreun semnal de la Morgan, marea magiciană! mi-am spus. La Jack și Annie!

M-am îmbrăcat repede cu o bluză de trening, adidași, și am ieșit liniștită afară din cabana de vacanță. M-am urcat pe bicicleta mea Pegas și am pedalat spre casa lui Jack și Annie. Odată ajunsă, bat ușor la geamul lui Jack, care, când mă văzu o trezi și pe Annie deoarece bănuia că s-a întâmplat ceva important.

-          Ce s-a întâmplat? întrebă curioasă Annie.

-          Morgan Le Fay mi-a trimis unul dintre mesajele sale fermecate, am răspuns.

-          Să-mi iau rucsacul! Spuse Jack.

Jack își luă rucsacul albastru, apoi o ajută pe Annie să iasă ușor pe fereastră. După ce ieși și el, apropie ușor fereastra, și pornirăm împreună toți trei spre casa din copac. Luna ne călăuzea pașii și ne lumina poteca prin pădurea întunecată.

-          Casa din copac! E acolo, în față! strigă Annie.

Căsuța era în același copac bătrân și înalt. Cu ajutorul unei scări din funie am urcat până la intrare unde ne aștepta Morgan. Ne-a întins o carte pe care scria “În Țara împăratului Dragon”.

-          Acolo veți merge, spuse Morgan, după care a dispărut.

Am deschis cartea la prima pagină și am spus cu toții :

-          Ne dorim să fim acolo!

A început un vânt puternic, casa a început să se învârtă, iar când toate s-au potolit, ai fi zis că nici nu ne-am clintit din loc. Eram în același copac bătrân și înalt.

Nu foarte departe, se vedea un foc ce arde cu flăcări mari, iar soldații nu lăsau pe nimeni să se apropie. Ne-am apropiat ușor și am văzut că pe foc erau aruncate cărți de tot felul. Nu înțelegeam ce se întâmplă, motiv pentru care am încercat să aflăm de la unul dintre soldați, care părea mai prietenos. Purta o armură argintie foarte frumoasă, iar pe cap un coif cu pene de papagal Ara.

-          Scuzati-mi deranjul domnule, dar ne puteți spune ce se întâmplă ?

Soldatul se uită mirat la noi, și ne spuse că împăratul Dragon a cerut să fie adunate toate cărțile din țară și să fie arse pentru că se temea de puterea lor și de învățătura savanților.

Știam de la părinți și de la școală cât de importante sunt cărțile, câte lucruri noi putem afla citindu-le. De aceea, i-am luat de o parte pe Jack și Annie să ne sfătuim cum să procedăm. Cu siguranță, Morgan ne-a trimis aici pentru a încerca să salvăm cărțile, dar cum să o facem? După câteva minute de sfat între noi trei, am ajuns la concluzia că trebuie să vorbim cu însuși împăratul.

-          Scuzati-ne, din nou, dar ne puteți spune unde îl găsim pe împăratul Fragon? am întrebat eu.

-          Desigur. Haideți cu mine!

Soldatul ne conduse la palatul împăratului, iar pe drum ne atrase atenția asupra felului în care să ne adresăm și numărului de plecăciuni pe care să îl facem.

Palatul măreț se vedea de departe, iar la unul dintre balcoane se vedea împăratul care privea cu satisfacție cum ard cărțile din împărăție. Când ne-a văzut că ne apropiem de intrarea palatului, a cerut soldaților să ne conducă în sala tronului. În momentul în care apăru împăratul, am făcut cinci plecăciuni adânci iar apoi ne-am adresat acestuia :

-          Mărite împărate, am venit de departe până aici să te rugăm să nu arzi cărțile! a spus Jack.

-          Cine sunteți voi să-mi spuneți ce să fac?

-          Mărite împărate, vă rugăm să ne ascultați, continuă Jack. În țara din care venim noi, cărțile ne sunt prietene, ne sunt sfetnici apropiați și le păstrăm la loc de cinste. Jack începu să-I povestească cite lucruri minunate a citit în cărțile de acasă, iar în final îi spuse că tot din cărți a citit despre Marele Împărat Dragon care a devenit înțelept și despre țara lui minunată și bogată.

În tot acest timp, am privit cu atenție la Marele Împărat, și am observat că nu mai privea cu aceeași încrâncenare în jur, cuvintele îi atinseră orgoliul.

-          Mărite Împărate, te rugăm să poruncești să se stingă focul. Salvează cărțile! Îți vor fi de folos și te vor sluji pe tine și poporul tău.

Atunci, Împăratul porunci să se stingă focul și să se salveze cărțile rămase. Dar focul era prea mare, iar apa din găleți era insuficientă pentru a stinge pălălaia. Ne cuprinse deznădejdea, când din senin apăru un dragon mare albastru, era Dragonul de Apă. Ne luă pe toți trei pe spatele lui și zbură cu noi deasupra focului, de unde scuipă un jet mare de apă care stinse focul. Fericiți am bătut din palme și i-am mulțumit pentru ajutor, după care ne-a lăsat ușor în locul de unde ne luase înainte. Împăratul, care privise uimit scena cu Dragonul albastru, spuse :

-          Este dragonul din poveștile pe care mi le citea mama. Acum, dintr-o prostie am ars acea carte.

Dragonul albastru scoase de sub aripa dreaptă o carte, pe care o puse în mâna Împăratului, apoi dispăru. În locul lui apăru Morgan, care ținea în mână o carte.

-          Cartea mamei, șopti Împăratul cu emoție, privind la cartea primită de la dragon.

Jack luă cartea de la Morgan și citi :

-          După apariția a trei copii misterioși, Împăratul Dragon citi zzilnic.

-          E adevărat ce spune, râse Annie.

-          Regret, Majestatea Voastră, dar trebuie să plecăm, am spus eu.

După ce ne-am luat rămas bun, am urcat împreună cu Morgan în căsuța din copac. Jack a deschis cartea despre Irlanda.

-          Vrem să mergem aici…rosti Morgan.

A început un vânt puternic, căsuța s-a ridicat, s-a învârtit…, iar când am deschis ochii am recunoscut camera mea dragă, iar soarele strălucea pe cerul senin și albastru.

-          A fost un vis? Cred că da..., dar ce vis minunat.

Pe noptieră era cartea “În Țara împăratului Dragon”. Ce aventură!

 
 • Moisescu-Goia Cezara
  LUPUL SI UMBRELA
  1
  659
 • Moisescu-Goia Cezara
  Călătorie în Țara împăratului Dragon
  4
  507