Afiseaza creatiile participante la concurs
2 aprecieri
235 vizualizari
Luca Pislaru
Calatorie in timp cu Jack si Annie
Clasa: a 3-a
Data postarii: 31.01.2017
 

Călătorie în timp cu Jack și Annie

 

    Eu mă numesc Traian. Sunt un roman, credeți-mă sunt mândru de acest lucru.Sunt cel mai isteț copil din școala mea. Eu locuiesc la Roma, dar întâmplarea care va fi descrisă s-a petrecut în orașul Pompei, locul în care eu și familia mea mergem în vacanțe.

   Totul s-a întâmplat într-o zi liniștită de vară. Un neam de raze s-a așezat pe tunicile oamenilor. Am ieșit pe stradă pentru a mă  juca cu alți copii de vârsta mea. Toți vorbeam despre noua piesă care se va juca în seara aceasta, în forum.

   În acest timp, doi copii pe care nu i-am recunoscut s-au ciocnit din greșeală de mine. Băiatul avea ochii verzi si pătrunzători iar deasupra ochilor avea sticlă, mai târziu am aflat că se numeau ochelari. Avea părul castaniu și părea foarte isteț. În schimb, fata avea părul blond ca razele soarelui și părea neastâmpărată.Ochii ei albaștri aveau o privire zglobie.

   Ce mi-a trezit suspiciunea a fost un obiect care era plat precum o scândură, dar pe el erau scrijelite niște cuvinte în limba fenicenilor. Deoarece nu prea știam limba, am putut desluși decât cuvântul „Pompei”.

-       Este de vânzare acest obiect? întreb eu.

-       Cred că ne-a confundat cu niște feniceni, vorbeau cei doi între ei. Noi suntem romani.

-       Atunci de ce aveți un obiect în limba fenicenilor?

-  L-am primit de la cineva, spune băiatul. Numele meu este Jack iar pe sora mea o cheamă Annie. Ne puteți ajuta să găsim această legendă?

Îmi arată o hârtie pe care era scris titlul celei mai vechi povești romane: „Apollo, zeul vindecării”.

-       Pentru ce o căutați? Este una dintre cele mai neprețuite comori ale Pompeiului!

-       Trebuie să-i arătăm permisul, Jack! spune Annie.

   Jack îmi arătă același obiect din aur pe care îl văzusem anul trecut la Roma.

   În ziua aceea eram la arenă deoarece era ziua de naștere a surorii mele. Niciodată nu mi-a plăcut acolo deoarece mi se părea că în acel loc, oamenii mor în chinuri groaznice. Surorii mele îi plăcea acolo deoarece ea nu știa că acolo, atunci când oamenii dispar din arenă sunt omorâți.

   Dar tocmai in mijlocul luptei, un nor verde a aparut si toți oamenii au fugit, chiar și gladiatorul. Dar eu nu mă puteam ridica deoarece eram înțepenit. O doamnă între două vârste a apărut lângă mine si mi-a zis :

”-Numele meu este Morgan le Fay. Eu sunt o bibliotecară care încearcă să salveze legende din vechime. Când vei revedea acest obiect din aur la cineva care-ți va cere ajutorul , tu să faci tot ce-ți stă în putință să-l ajuți. Te-aș ruga să nu spui nimănui acest lucru.”

- Legenda pe care o căutați se află în Templul lui Apollo. Luați-o de acolo cât mai repede deoarece din câte am auzit sfârșitul este aproape!

   Copiii au dispărut în mulțime, iar eu mă gândeam dacă i-am ajutat destul. Cred că am

chibzuit mult deoarece atunci când mi-am ridicat privirea am văzut o piatră în flăcări căzând spre mine. M-am ferit în ultimul moment.

      Prin mulțime au apărut și cei doi copii. Fugeau spre centrul forumului. I-am urmat. Annie s-a lovit la picior. Jack a încercat să o ajute. Însă Annie avea piciorul rupt.

       -Legendă, salvează-ne!

    La orizont a apărut o persoană misterioasă. Dintr-un gest al mâinii, Annie și-a revenit.

-Mulțumesc, domnule! spune Annie.

  Mi-am dat seama ca era Apollo, zeul Soarelui și a vindecării.Cei doi copii au intrat într-o căsuță bizară, pe care la început, nu am remarcat-o. Am intrat și eu, din curiozitate.

-       Îmi doresc să fiu acolo! spuse Jack atingând un alt obiect plat ca o scândură.

   În acea clipă, căsuța începu să se învârtă, iar atunci când se opri nu mai eram în Pompei.Eram într-o pădure deasă.

   După mai mult timp, mi-am dat seama că am aterizat în viitor. Am plecat cu Jack și Annie acasă la ei.

  Tot ce am văzut era foarte nou pentru mine. Obiectul acela plat pe care îl văzusem în Pompei, se numea ”carte”.

   După un timp, mi s-a făcut dor de ”timpul” meu și i-am rugat pe Jack și Annie să mă readucă în Pompei, înainte de erupția vulcanului Vezuviu.

   În ”timpul” lor mi-am dat seama cât de mult s-a schimbat lumea.

 
 • Luca Pislaru
  Calatorie in timp cu Jack si Annie
  2
  235
 • Luca Pislaru
  Misiune cu Jack și Annie
  2
  251