Afiseaza creatiile participante la concurs
2 aprecieri
371 vizualizari
Balanescu Briana
Portalul magic cartea 14
Clasa: a 4-a
Data postarii: 15.01.2017
 

PORTALUL MEU MAGIC

 

Săptămâna aceasta am citit  “Amintiri din copilărie” de Ion Creangă.

M-au amuzat năzdrăvăniile  lui Nica.

 

Seara, înainte să mă culc, m-am gândit cum ar fi să mă întorc in timp in perioada când Nica era elev la scoală și dintr-o odată m-am trezit in Humulești, pe la 1850, pe un drum de țară alături de câțiva copii care mergeau la scoală. Erau îmbrăcați in costum național, desculți, cărțile erau legate cu sfoară și le cărau în spate.

 

S-au mirat când m-au văzut printre ei și au fost uimiți că eram îmbrăcata în blugi, cu tricou și bascheți, dar cel mai mult s-au mirat și le-a plăcut rucsacul meu cu cărți colorate, caiete cu notițe, creioane cu gumă și carioci multicolore.

 

Ca să mă împrietenesc cu ei, le-am dat câte o lamă de gumă de mestecat cu aromă de fructe tropicale. Ei m-au privit uimiți. Nu știau ce sa facă cu ea.

Dintre toți,Nică a avut o idee năstrușnica: mi-a propus să-l duc si pe el în lumea mea, măcar o oră.

Am scos din rucsac un ghid turistic pe care scria  „România 2016”, am pus mana pe cuvântul “București” și într-o clipă am ajuns in capitala României zilelor noastre.

 

Nică a rămas uimit de miile de mașini care aveau farurile aprinse. Chiar si el, copilul vorbăreț și neastâmpărat a rămas împietrit in fața blocurilor înalte. Și pentru că timpul era scurt, m-am gândit să-l duc într-o cofetărie. Încântat a fost când a văzut prăjituri multicolore, zeci de arome de înghețată și fursecuri cu ciocolată.

S-a mirat și m-a întrebat:

- „Ce sunt acestea?”

I-am răspuns că sunt niște dulciuri și că îi voi cumpăra ce prăjitură dorește.

 

A mâncat cu plăcere, dar, mi-a cerut o punguliță unde a păstrat jumătate de prăjitură, ca o mărturie secretă a călătoriei noastre in timp. Apoi, pentru că timpul se scursese, am deschis cartea „Amintiri din Copilărie” și am spus să pună degetul pe titlu.

Imediat a dispărut și doar urma pașilor săi a rămas în noroi.

 

M-am trezit la mine în cameră și am deschis cartea „Amintiri din Copilărie” amintindu-mi cu plăcere de aventura pe care am avut-o.

 

 

 Briana Bălănescu

Clasa a IV a B

Școala nr. 81

Sector 3, București

 
 • Balanescu Briana
  Piatra adevarului
  2
  353
 • Balanescu Briana
  Portalul magic cartea 14
  2
  371