Afiseaza creatiile participante la concurs
10 aprecieri
588 vizualizari
Ungureanu Vlad
Povestea legendelor din Pompei
Clasa: a 3-a
Data postarii: 10.01.2017
 

Povestea legendelor din Pompei

 

Eram în casa prietenilor mei, Jack și Annie, când am văzut că ei își făceau bagajele să plece în vacanță. M-au invitat să îi însoțesc.

- Hai să verificăm căsuța magică, spuse Jack.

- Vin și eu! am adăugat eu.

Am mers cu toții în grabă la căsuța magică, pentru că părinții lui Jack și Annie ne rugaseră să ne întoarcem acasă în jumătate de oră. Jack ne-a promis că ne vom întoarce la timp acasă și noi ne-am bazat pe el. Am ajuns foarte repede la căsuța din copac. Ce să vezi? Morgan era acolo cu o misiune importantă pentru noi. Am salutat-o în cor și am urcat.

- Ce misiune ai pentru noi, Morgan? a întrebat Jack entuziasmat.

- Trebuie să salvați niște cărți cu legende. Cel mai important mesaj despre cărți este pe acest bilețel, a spus Morgan în timp ce ne-a întins o bucată de hârtie. Pe el scria: „Vir Fortissimus in Mundo”.

- Este un titlu în limba latină, a continuat Morgan. Poftiți și o carte care să vă ajute! Trebuie să mergeți în orașul Pompei, acolo se află cărțile.

- Bine, plecăm! am spus toți în cor.

- Vă voi ajuta să nu fiți recunoscuți! Și într-o clipă eram îmbrăcați în tunică fixată în talie cu centură, un costum de pe vremea romanilor.

- Vreau să mergem acolo, spune Annie arătând cu degetul înspre carte.

În secunda imediat următoare ne-am trezit în orașul Pompei.

- Am ajuns, mi-am dat eu seama.

- Hei, să nu uităm unde suntem! Suntem într-o vale cu măslini! a spus Jack.

- Cred că trebuie să ne grăbim, se poate întâmpla orice, oricând! le-am zis eu îngrijorat.

Am decis să ne despărțim. Annie a plecat spre forum, adică centrul orașului pentru a întreba oamenii dacă știu unde este biblioteca, iar Jack împreună cu mine am plecat în direcția opusă. Ca să putem ține legătura, i-am dat lui Annie telefonul lui Jack și eu l-am păstrat pe al meu. Peste puțin timp, Annie a aflat că biblioteca cu legende este în clădirea de lângă Baia Publică. Ne-am întâlnit acolo peste câteva minute. Speriată, Annie ne-a anunțat:

- Să ne grăbim, va erupe vulcanul!

Biblioteca era închisă, așa cum bănuiam. Am dat ocol clădirii, ciocănind cu degetele în pereți până a sunat a gol. În zid am găsit o tăbliță cu butoane pe care erau scrise cifrele de la 1 la 9. Trebuia să știm codul ca să putem continua misiunea. Ne-am așezat în iarbă, dezamăgiți. În acel moment am primit pe telefon un mesaj de la Morgan. Am tastat repede cifrele trimise: 1432. Super!

O ușă secretă s-a deschis în fața noastră și ne-am trezit într-o încăpere întunecată. Am intrat toți trei ținându-ne strâns de mână. Nu era niciun raft, nicio carte. Am început să căutăm peste tot, folosindu-ne de lanterne. Annie a strigat:

- Băieți, aici! De sub biroul mare din cameră Annie scoase o ladă plină de cărți.

Am început să le răsfoim. Erau legendele pe care le căutam. Am sărit în sus de bucurie.

Dar în acel moment am auzit un vuiet teribil și am văzut pe geam o lumină puternică venind dinspre Muntele Vezuviu.

- A erupt vulcanul! am exclamat eu. Să fugim!

Am fixat centurile noastre de lada cu cărți și am ieșit din casă trăgând-o cu putere după noi. De sus cădeau bucăți de piatră ponce. Lumea alerga să se adăpostească. I-am ajutat pe câțiva gladiatori să intre în clădire și aceștia ne-au dat scuturile lor. Cu ele am reușit să ne ferim de pietre și am ajuns la râu.

- Cum să trecem pe partea cealaltă? a întrebat Jack.

- Să ne urcăm pe bucățile plutitoare de piatră! am propus eu.

Bucățile de piatră ponce în contact cu apa deveniseră blocuri uriașe de piatră. Am sărit cu toții pe plutele astfel apărute. Nu am uitat să aruncăm lada pe o altă piatră plutitoare, ținând-o bine în continuare cu centurile. Am ajuns cu bine pe partea cealaltă a râului. Am ajuns foarte repede la căsuța din copac și ne-am întors în lumea noastră. Morgan ne-a felicitat pentru îndeplinirea misiunii. Iar noi am fost fericiți că am reușit să salvăm legendele și să ne întoarcem la timp acasă.

 
  • Ungureanu Vlad
    Povestea legendelor din Pompei
    10
    588