Afiseaza creatiile participante la concurs
1 aprecieri
360 vizualizari
Iancu Daniela-Maria
Fura ca un artist
Clasa: a 9-a
Data postarii: 06.12.2016
 

10 LUCRURI PE CARE NU ȚI LE-A SPUS  NIMENI
               DESPRE CUM SĂ FII CREATIV

 

 

        Cartea este una de dezvoltare personală, conține zece lucruri care te vor ajuta sa fii creativ. Stilul extrem de relaxat de a scrie al autorului face o lectură plăcută, un subiect ușor de digerat.

        În această carte, autorul a scris sfaturile pe care și-ar fi dorit sa le primească în vremea adolescenței.Subiectul, care în sinea lui este destul de greoi, chiar complex deoarece sfaturile te pot ajuta sau te pot băga mai mult în ceață, iar pasiunile pot fi diferite în funcție de persoană, este explicat cu măiestrie de către Austin, un  mod de a scrie pe care eu nu l-am mai întâlnit, un mod interactiv cu multe scheme și desene și idei care îți întipărite în minte.

        „Fura ca un artist” a fost scrisă cu scopul de a-i încuraja pe cei cu potențial artistic să prindă aripi și să își ia zborul, iar pe cei care au făcut asta deja, care și-au desfăcut aripile și au pornit  în lungul drum al creației, să își mărească orizonturile și să nu uite niciodată motivul pentru care au apucat-o pe acest drum.

        Autorul ne încurajează să nu renunțăm la pasiunile noastre, ba chiar sa avem cât mai multe.La vârsta noastră, a avea un hobby sau mai multe este vital.Acesta ne ajută să ne evidențiem în anumite cercuri de oameni.Cu cât mai multe si mai diverse sunt pasiunile noastre, cu atât ieșim mai mult de sub anonimat.

        Kleon ne încurajează pe toți adolescenții cu potențial de scriitori sau artiști, care cochetează cu cititul și blogurile că, pentru a fi artist, nu trebuie să fii un geniu.
El susține că nimic pe lume nu este original, că toate  descoperirile provin din niște descoperiri anterioare.De fapt, „Învățăm să scriem, copiind alfabetul.Muzicienii învață să cânte făcând solfegii.Pictorii învață să picteze reproducând capodoperele”, acest lucru nu va face decât să ne ajute să ne descoperim pe noi înșine, să aflăm ce preferințe și pe ce drum vom apuca spre o creație proprie.Chiar și idolii noștri de acum, în trecut, copiau pe cineva. „Până și Beatelșii au început au început cu o trupă de cover-uri”.

        Pe tot parcursul cărții, Austin evidențiază cât de importantă este educația. Nu școala ne încurajează să citim, să avem întrebări și să fim curioși, ci să lăsăm foamea de răspunsuri să ne cuprindă încetul cu încetul.

        Deși mulți scriitori nu sunt de acord cu internetul, ci susțin că informațiile trebuie luate doar din cărți, Kleon susține internetul. Aprobă tot ce reprezintă el.„Caută orice pe Google! Vorbesc serios, orice.Lămurește-ți pe Google! Fie vei găsi răspunsul, fie te vei trezi cu o întrebare și mai tare.”

        Cu toate acestea,susține aprig cititul și slăvește cărțile. Transmite îndemnuri „Citește mereu! Mergi la bibliotecă! Este ceva magic să fi înconjurat de cărți!”
Este onest și spune că cel mai greu este până să începi munca, apoi ideile încep să  curgă continuu. „Nu-ți fie teamă de munca de cercetare.Este suficient să cauți.”


        Kleon susține că în procesul de creare a unei opere, partea digitală contează cel mai puțin.Partea importantă este cea analogică.Aici se nasc idei care prind  viață în urma contactului dintre pix și foaie.Cartea este un ghid care te ajută până în momentul în care ești capabil să compui singur propria ta operă de artă.Din acel moment ești capabil să inspiri, ești gata sa fii idolul cuiva, crede că ești în stare și de a crea, însă totul este să vrei să muncești.


                                                                           

 
  • Iancu Daniela-Maria
    Fura ca un artist
    1
    360