Afiseaza creatiile participante la concurs
31 aprecieri
309 vizualizari
Ababei Beatrice-Georgiana
Termină aceasta carte - Keri Smith
Clasa: a 6-a
Data postarii: 12.11.2016
 

Termină această carte

 

           Consider că această carte a fost o provocare pentru mine încă de la aflarea titlului ei. Verbul la imperativ atrage atenția asupra conținutului ei - „nu te opri din citit până la ultima filă, vei vedea că nu vei regreta”, ar părea să ne îndemne autoarea. Mi-am făcut curaj și am deschis-o, așteptându-mă din start la ceva care îmi va crea dependență. Începutul cărții mi s-a părut unul de bun-simț - dezvăluirea contextului în care această carte a luat naștere: autoarea se afla, într-o zi, deja de prea mult timp, într-o bibliotecă. Dându-și seama că se făcuse seară, pleacă în fugă spre casă cu teama că va pierde cina, dar și amenințată de apariția ploii. Aceasta se oprește într-un parc pe o bancă, unde găsește câteva foi scrise ,,codat’’; coperta acesteia părea a fi de culoare neagră, simplă. Deja începea să încolțească în sufletul ei curiozitatea provocată de un astfel mister, așa că ia cu ea tot ce a găsit și fuge spre casă. Acolo, șterge bine coperta și observă că de fapt pe ea scria ,,Manual de utilizare’’. În acest fel, avea să fie creat un concept unic: o carte cu zeci, sute, mii de autori! Dar nu orice fel de autor, ci unul care, după parcurgerea ei, va fi inițiat în tehnica detectivilor! Practic, fără cititori, această care nu ar exista; mai bine de jumătate din ea trebuie completată de noi.

           După dezvăluirea originii acestei idei inedite, sunt enumerați niște pași preciși în pregătirea spionajului, precum și metodele de observare și documentare. Fiind la o vârstă în care căutăm răspunsuri la mii de întrebări, sunt convinsă că această carte ar fi interesantă pentru orice copil, chiar și pentru cei cărora nu prea le place să citească. Suspansul este menținut foaie cu foaie, până la final. Indicațiile clare, dar și avertismentele (dacă nu te simți pregătit să o citești, dă-o cuiva care poate face asta) îți induc ideea că ar fi frustrant să te apuci să o citești și să o abandonezi. Odată ce ai citit primul rând, deja e prea târziu să o lași din mână - ești captiv în universul ei! Pe parcurs, realizezi că, într-adevăr, nu vei regreta că ai deschis-o: activitățile sunt atractive, mintea este pusă la contribuție într-un mod care îmbină utilul cu plăcutul, creierul este relaxat. Vrei-nu vrei, devii ușor și personaj, și autor, și detectiv în același timp!

          ,,Termină această carte” este potrivită copiilor de vârsta mea, antrenându-i într-o aventură de zile mari. Sub aparența sobrietății, se ascunde spiritul creativ, jucăuș, inteligent al autoarei, care știe precis ceea ce face - ne poartă pașii, grijuliu, spre un viitor care sună bine!

    

 

 

 
  • Ababei Beatrice-Georgiana
    Termină aceasta carte - Keri Smith
    31
    309