Afiseaza creatiile participante la concurs
6 aprecieri
753 vizualizari
Manole Catalina
Seara de Ajun,o seara de basm
Clasa: a 4-a
Data postarii: 21.10.2013
 

Ajunul Craciunului
Seara de Ajun,o seara de basm


E Ajunul Craciunului. Din cerul plumburiu,au inceput sa cada stelute mici de nea,ce cresc si se transforma in fulgi mari,pufosi,ce plutesc alene prin vazduh. Gerul a inceput sa teasa flori de gheata pe ferestre.
In preajma sarbatorilor de iarna,imi place sa privesc pe geam,sa admir si sa numar...Numar fulgii de zapada sclipitori,numar zilele pana la sosirea lui Mos Craciun,imi numar dorintele...Cineva ma trezeste din visare.E Vladut care ma cheama sa mergem cu colindul.Imi place nespus sa colind si sa urez!Glasurile noastre se alatura altor colindatori ce vestesc nasterea Mantuitorului. Gazdele ne primesc in prag,cu drag.
Seara,orasul zgomotos,cu vitrine stralucitoare si strazi luminate multicolor,incepe sa se linisteasca.Reveniti la caldura cu obrajii rumeni de ger,eu si Vlad ascultam vrajiti un basm cu spiridusi si craiese,spus de bunica,langa bradul frumos impodobit.
Intr-un tarziu in aroma de mere coapte,scortisoara si busuioc am adormit cu gandul la darurile pe care le voi gasi dimineata sub brad.
In acest timp,perdeaua alba,din ce in ce mai deasa,care cade din cer,acopera totul. Casele fumega ici colo cate una, sub broboada alba de nea,iar copacii sub povara omatului par fantasme albe inmarmurite.
Incet,incet, peisajul se transforma intr-un taram vrajit dintr-un basm minunat povestit de bunica si visat de mine in fiecare noapte de Ajun.

 

 
 • Manole Catalina
  Noapte de Ajun
  1
  555
 • Manole Catalina
  Ganduri pentru invatatoarea mea
  4
  1,052
 • Manole Catalina
  Seara de Ajun,o seara de basm
  6
  753