Afiseaza creatiile participante la concurs
2 aprecieri
804 vizualizari
Novac Alexandra
CU SI DESPRE INIMA
Clasa: a 9-a
Data postarii: 20.10.2013
 

CU SI DESPRE INIMA

DE ALEXANDRA NOVAC

 

Sentimentul este cel mai sincer zambet al vietii . Cea mai pura lacrima a timpului , cea mai incontestabila raza de soare . Cu toate astea , putem noi , fiinte pe cat de simple , pe atat de complicate , sa definim sentimentul ?

Momentul in care vara isi arunca ultima raza de soare din privire peste umar , clipa in care toamna isi varsa acuarelele peste frunzele uscate , imaginea in care anotimpurile ne redecoreaza viata reprezinta un sentiment aproape imposibil de exprimat in cuvinte . Pana la urma , nu asa a fost dintotdeauna ? Am reusit noi vreodata sa ne smulgem din inima acel fior si sa-l definim , sa-l numim dupa bunul plac ? Raspunsul la aceasta iintrebare ramane , la fel ca valurile absorbite de pulsul tarmului , un mister .

Cu toate astea , sentimentul poate fi , pur si simplu , incercarea vesnica de a ne depasi conditia , de a atinge apogeul acestei vieti , de a patrunde intr-o imagine ireala a unei reflectii  construite din fiori . Dar ce inseamna viata , pe langa aceasta aroma incetosata numita traire ? Este o panza subtire , ce atarna sub genele timpului , asa incat lacrimile acestuia sa se reflecte in oglinda nesfarsita a sentimentului .

Si aceasta traire , de unde provine , mai exact ? Din … suflet  ? Multi ar spune ca spiritul nostru este responsabil de sentimente . SI de ce nu ar fi adevarat ? Sufletul este foaia alba , nemarginita si vesnica , unde putem scrie gandurile vietii . Dar cum ramane cu inima ? Un sunet ? O imagine ? Un substantiv comun ? In niciun caz . Inima de care vorbesc eu nu se poate auzi sau vedea , si va asigur ca nu este deloc comuna . Este vorba de inima pe care noi o cream de unii singuri .

De mici copii , ne dezvoltam anumite simturi , anumite preferinte pentru lumea care ne inconjoara . Prin urmare , ajungem sa conturam , cu creionul subtire al copilariei si al inocentei , o forma care sa reprezinte tot ceea ce am simtit , simtim si vom simti . Poate fi un ceeas , caci fara timp sentimentul nu ar mai exista . Sau poate un peisaj , caci fara natura trairile nu ar mai avea radacina . CU toate astea , la cele mai multe persoane , aceasta forma imaginara indispensabila vietii numita inima este soarta .

Destinul cuprinde atat amintirea , cat si prezentul si speranta viitorului . De aceea , asa cum cerul si-a creat nori pentru a nu fi singur , asa cum timpul si-a pictat ore pe capela pentru a nu exista fara noima , asa si noi ne-am insusit soarta si am numit-o “ inima “ .

 
 • Novac Alexandra
  Orele niciodata amintite
  3
  714
 • Novac Alexandra
  CU SI DESPRE INIMA
  2
  804
 • Novac Alexandra
  Rolul literaturii in viata noastra
  9
  1,163