Afiseaza creatiile participante la concurs
11 aprecieri
1181 vizualizari
Mates Antonia-Meletina
Aventura in savana
Clasa: a 5-a
Data postarii: 18.03.2016
 

              

     

 

                                                        Aventură în savană

 

 Era o zi dogoritoare în savană. Soarele își arunca acele de aur pe pământ. Totul în jurul meu părea leneș  deoarece leii căscau, zebrele se mișcau încet, iar iarba era uscată.

Am dorit să îmi dedic acea zi cercetărilor. Aveam un întreg plan stabilit în minte. La ora unsprezece am ajuns în savană. Ceasul meu nu mă înșală niciodată. Cum nu era prima dată când exploram savana, aveam o căsuță în copac. Mi-am scos lucrurile din mașină: o ladă frigorifică, un pachet cu cărți și altul cu caiete, câteva hărți, un penar, un briceag și o cutie cu haine de schimb.

Le-am urcat pe toate în căsuță. Acolo mi-am pus pălăria, mi-am luat salopeta, am pus în rucsac ceva de mâncare și cărțile cu o hartă și am plecat.

Cum am spus mai devreme, era o zi foarte toridă. M-am așezat în iarbă și am început să privesc cu binoclul înspre leii adormiți. Am început să scriu câți dinți au leii și leoaicele și îmi băteam capul pentru a vedea dacă dinții puișorilor seamănă cu dinții unui copil.

Deodată am simțit un miros de fum, apoi am auzit un râs bărbătesc. Aud un hâșiit. În clipa următoare toate păsările și-au lut zborul. Am încremenit de spaimă. Mă alina gândul că nu m-am îndepărtat foarte tare de căsuță. ,,Să fug sau nu ? ,, mă încerca acest gând.

Deodată cineva aruncă o plasă pe mine.Scap de plasă și fug. Dar omul mă prinde de un picior și mă împiedic și cad. Când îmi ridic privirea observ un bărbat cu mustață stufoasă cu un cuțit în mână care începe să râdă.

- Ha, ha! Ce avem noi aici ? Mă trase de guler până în mașină, îmi luă ghiozdanul și mă legă la mâini și la gură.

După ceva timp, ajungem într-un loc umbrit. Mă împinge într-o cușcă și închide lacătul. Atunci am înțeles. Era un braconier, peste tot erau doar cuști cu animale.

În depărtare se auzeau niște strigăte de copii.

-       Ceva nu e în regulă Jack, simt asta! spuse unul dintre copii în șoaptă.

-       Nu te mai prosti și urmează-mă, Annie ! se auzi vocea supărată a unui băiat.

-       Ai încredere în mine !

Braconierul tresări. Luă pușca și așteptă tăcut. Copii îl zăriră și aruncară necontenit cu pietre, braconierul se ascunse.

Copiii erau mirați.

- Ia uite câte animale ! spuse Annie.

- Și lei ! murmură Jack speriat.

Eu încep să mă mișc. Copiii se apropie de mine.

- Cine ești ? întrebă Jack.

- Pare un om bun! Auzind acestea, m-am întors, iar Annie m-a dezlegat la mâini, iar Jack a deblocat lacătul cu cuțitul găsit printre uneltele braconierului.

- Mulțumesc că m-ați ajutat! am spus. Mă numesc Mateș Antonia, sunt om de știință român. Îmi place să studiez viața animalelor.

În timp ce povesteam, braconierul, din tufișuri trase cu pușca.

Am luat-o pe Annie în brațe, iar pe Jack l-am prins de mână și am fugit.

Am ajuns în fața unor lei, Jack încremeni, dar am luat-o la dreapta, iar glonțul tâlharului ajunse lângă lei. Aceștia au început să ragă și să-l urmărească. Copii s-au îndreptat spre căsuța din copac, iar eu m-am întors să eliberez animalele prizoniere. Odată animalele eliberate, eu m-am prins de una din numeroasele liane și, cu ajutorul lor, am ajuns înapoi la cei doi frați.

- Asta e o căsuță magică! spuse Annie.

- Noi vrem să mergem acasă. Spuse Jack.

- Da ? E magică ? Ce frumos. Vin și eu cu voi ! am spus luându-mi lucrurile.

- Dar unde locuiești ?

- Nu vă îngrijorați, mă descurc.

- Cum rămâne cu mașina ?

- O voi lua când voi mai veni.

Copii spuseră locul unde vor să ajungă, iar casa fu învăluită în fum. Când am ajuns, am făcut  schimb de adrese, căci vroiam să mă mai întâlnesc cu ei.

Numai eu știu cum am ajuns în România...

 

 
 • Mates Antonia-Meletina
  LEGENDA SÂNZIENELOR
  7
  358
 • Mates Antonia-Meletina
  CARTEA, PRIETENA MEA
  12
  584
 • Mates Antonia-Meletina
  SIMFONIA PRIMĂVERII
  12
  434
 • Mates Antonia-Meletina
  Întâmplare în pădure
  10
  483
 • Mates Antonia-Meletina
  Aventura in savana
  11
  1,181