Afiseaza creatiile participante la concurs
4 aprecieri
644 vizualizari
Petrescu Andreea
Pagini de jurnal I
Clasa: a 10-a
Data postarii: 20.12.2015
 

Marți,17 februarie 2015

   De câte ori nu-mi merge bine la școală , nu-mi merge nimic cum trebuie ! Nu că aș fi tare afectată de ce mi se întâmplă acolo, dar sensurile negative se dezvoltă atât de rapid acaparând toată ziua. Și asta mi se întâmplă pentru a treia oară ! Sper că nu devin superstițioasă ?!!

    Am mâncat în grabă și uite-mă preocupată să –mi spun păsul ! Nici nu m-am gândit că acest subiect va deveni atât de interesant atunci când , aruncat peste umăr, a nedumerit jumătate de clasă ! De fapt , ce vă place vouă să faceți ! a spus supărată profa de română. Parcă o văd încruntându-se , nemulțumită de prestația colegilor mei , lipsiți de motivație, cu ochii lipiți de ușă sau de acele ceasului de pe perete. Cei mai mulți dintre colegi nici măcar nu au tresărit, dar eu am vrut să spun și, am spus. Mi-ar plăcea să generez o discuție animată și serioasă despre viața noastră, a școlarilor cu ochii triști. Și cine te oprește ? vine răspunsul profei. Eu sunt gata să particip la discuție , spune ea. Și eu recunosc că am vorbi doar noi două pentru că ceilalți colegi ai mei nu vor nimic.

    Acum stau și mă întreb  ce se întâmplă cu noi. Preocupările noastre se rezumă doar la facebook, discoteci și tocat bani ?  Din ce văd eu în clasa mea acesta ar fi răspunsul. În pauză Narcis a spus răspicat că cei mari sunt vinovați pentru problemele noastre și destui colegi i-au dat dreptate. Eu nu sunt de acord și am spus asta răspicat. Este foarte convenabil să dai vina pe altcineva atunci când lucrurile nu merg cum le-ai dori , dar nu se face așa ceva. Dacă –ți dorești ceva cu adevărat trebuie să faci efortul de a-ți duce la îndeplinire dorința. Nimic nu se face doar pocnind din degete ! Știu ! mulți dintre colegii mei se confruntă cu probleme grele : ba un părinte plecat în lume, ba un divorț care –i seacă de lacrimi, ba certuri, ba nevoi…Așa este ! știu asta foarte bine de când stau doar cu mama, iar  tata nici nu mai știu cum arată… Parcă nici nu mai am tată… Asta însă nu-mi distruge dorința de a face ceva cu viața mea ! Ba din contra ! Mă motivează atât de tare încât sunt gata să dărâm munții !

    Probabil că asta are legătură cu firea mea deschisă, dinamică și optimistă ! Alții se lasă copleșiți de nefericire sau de platitudine și le dispar aripile… Sunt doar o idee bezmetică ce vrea să se nască dincolo de mintea mea ca să prind rădăcini și să dau rod …Cam așa mă văd acum abstractizându-mi neliniștile…

     Voi deschide un topic pe pagina noastră de facebook ca să vorbim despre tot ce ne doare…poate o invit și pe profă ca să vadă și să înțeleagă ce mare durere ne înconjoară și cât de multă nevoie avem să vorbim ca să ne vindecăm.

 

 
 • Petrescu Andreea
  Recenzie - Vorbeste !Codul secret al anilor de liceu de Laurie Halse Anderon
  5
  489
 • Petrescu Andreea
  Strălucire
  4
  611
 • Petrescu Andreea
  Pagini de jurnal III
  4
  718
 • Petrescu Andreea
  Pagini de jurnal II
  3
  593
 • Petrescu Andreea
  Pagini de jurnal I
  4
  644