Afiseaza creatiile participante la concurs
9 aprecieri
1163 vizualizari
Novac Alexandra
Rolul literaturii in viata noastra
Clasa: a 9-a
Data postarii: 11.10.2013
 

ROLUL   LITERATURII  IN  VIATA  NOASTRA

 

DE  ALEXANDRA  NOVAC

 

In opinia mea , literatura este arta care ne intregeste sufletele , care ne completeaza cuvintele inimii si care devine , mai presus de toate , stiloul cu ajutorul caruia ne scriem vietile .

In primul rand , toti tinerii ar trebui sa isi puna urmatoarea intrebare : “ Ce este , de fapt , literatura ? “ . Unii vor spune ca reprezinta universul cartilor , altii ca este doar un joc , o portita prin care putem evada din realitate.

De altfel , niciunul dintre raspunsurile primite la aceasta intrebare nu este corect sau gresit ; acest tip de raspuns poate fi impresionant sau monoton , dar niciodata nu vei vedea doua persoane care sa fie de aceeasi parere . Astfel , ajungem la concluzia ca literatura este un termen relativ , la fel ca viata in sine .

In al doilea rand , lectura este , de cele mai multe ori , cel mai frumos joc al tinerilor ; este coltul de paradis pe care sufletul nostru asterne ganduri , bucatica de perfectiune pe care o pictam cu acuarelele mintii .

De asemenea , putem spune ca literatura este vazul celor ce nu pot vedea , ghidarea sufletelor pierdute prin tunelurile intunecate ale vietii . Lectura reprezinta ploaia ce cade peste deserturile nemarginite ale inimii .

In concluzie , literatura este vantul care isi sufla cuvintele peste aripile sufletului tau , adierea care te face sa traiesti.

 

 

 

 
 • Novac Alexandra
  Orele niciodata amintite
  3
  714
 • Novac Alexandra
  CU SI DESPRE INIMA
  2
  805
 • Novac Alexandra
  Rolul literaturii in viata noastra
  9
  1,163