Afiseaza creatiile participante la concurs
5 aprecieri
637 vizualizari
Maia Voica
Dinozaurii vin spre seara
Clasa: a 2-a
Data postarii: 29.04.2015
 
Dinozaurii vin spre seara

Odata, inaintea erei noastre, Pamantul a fost populat de dinozauri. Oamenii ii priveau ca pe niste monstri.

La inceput erau mai putine specii, dar cu timpul au inceput sa se inmulteasca. Isi depuneau ouale prin locuri stancoase, ferite de ochii lumii. Dinozaurii traiau in turme care numarau sute de indivizi, mame si pui, condusi de de un mascul feroce. Femelele isi ocroteau puii si ouale chiar si cu pretul vietii lor.

Intr-o zi, un grup de cercetatori care s-au teleportat in locul unde dinozaurii traiau si isi depuneau ouale, au inceput sa-i studieze indeaproape. Oamenii au ramas uimiti de modul lor de viata si de frumusetea lor.Cercetarile au inceput prin studierea locului de unde provin, cu ce se hranesc, cate oua depun pe an, ce durata de viata au ei. Astfel, au scris numeroase carti  despre aparitia lor, pana astazi fiind inregistrate si publicate foarte multe enciclopedii pe care si noi copiii le studiem.

Fiind specii rare acestia au fost multa vreme ocrotiti de lege. Aceasta nu mai permitea sa fie vanati. Oamenii au pus indicatoare pentru a fi informati, cu textul "NU VANATI DINOZAURII!". Au fost construite adaposturi, li se aducea hrana, puii erau ocrotiti, pusi la adapost, feriti de toate pericolele.

In cele din urma, oamenii au incercat sa convietuiasca cat mai bine cu dinozaurii pentru a le prelungi durata de existenta. Incepusera chiar sa apara medicii veterinari si eu eram unul dintre ei. Aveam mereu sarcina de a ma ingriji de sanatatea acestora si doream sa ii am mereu in preajma mea. Timpul insa a fost potrivnic deoarece toate schimbarile climatice au condus la disparitia tuturor speciilor de dinozauri de pe Pamant. Eforturile mele si ale cercetatorilor s-au dovedit afi zadarnice, zilnic ii vedeam pierind unul cate unul pana cand ...

Astazi avem doar informatii scrise, relicve in muzee si schelete descoperite de cercetatori care demonstraza faptul ca Dinozaurii au trait candva pa Planeta Pamant! 

Sunt mandra ca am avut ocazia sa-mi imaginez pentru o clipa ca am vazut dinozaurii traind pe planeta noastra!

 
 • Maia Voica
  Dinozaurii vin spre seara
  5
  637
 • Maia Voica
  Dacă aş putea fi pisica Tuffy ...
  5
  463